Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

18. februar 2021 17:04

To mænd idømt fængselsstraffe for svindel med NemID

To mænd har torsdag ved Retten i Aarhus erklæret sig skyldige i sammenlagt 61 forhold vedrørende svindel med NemID, der samlet involverede værdier for ca. 13 millioner kroner.

Særlig Efterforskning Vest

Foto: Østjyllands Politi

Sagen mod de to mænd på 16 og 21 år fra henholdsvis Galten og Odense blev kørt som en tilståelsessag, hvor de erkendte blandt andet at have stået bag samlet set 61 tilfælde af databedrageri, der samlet involverede værdier for ca. 13 millioner kroner.

Bedrageriet er begået i perioden fra januar 2020 til juni 2020, hvor de to mænd, som en del af en større, kriminel gruppe, skaffede sig adgang til tilfældige borgeres login til NemID og nøglekort for så at misbruge de forurettedes bankkonti.

 

2½ og 3 års fængsel

Den 16-årige blev idømt to år og seks måneders fængsel. Han blev udover 55 forhold vedrørende svindel med NemID desuden dømt for seks forhold af røveri, vold og vidnetrusler. Den 21-årige blev idømt tre års fængsel for 61 forhold af svindel med NemID. 


De modtog begge dommen og er begge fortsat varetægtsfængslede.

”Den her type kriminalitet er særdeles indgribende over for de borgere, det er gået ud over. Derudover er det med til at undergrave tilliden til NemID. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten har udmålt langvarige frihedsstraffe til begge tiltalte,” siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Mette Fladkjær.

 

Yderligere ni afventer dom

Det er politiets efterforskningsenhed Særlig Efterforskning Vest, der har efterforsket sagen om omfattende svindel med NemID. Det resulterede i en større, koordineret politiaktion den 18. juni 2020, hvor de to nu dømte mænd blev anholdt sammen med ni andre mænd.

Sagerne mod de øvrige ni mænd har endnu ikke været for retten. Derfor blev tilståelsessagen mod de to mænd kørt for lukkede døre, hvorfor det er begrænset, hvad Østjyllands Politi yderligere kan oplyse om sagen og dommen.

 

**

Pressekontakt

Anklager Mette Fladkjær, telefon 40238025

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Flere nyheder

17. maj 2023

Østjyllands Politi

Idømt fængsel efter overfald med golfkøller

To 18-årige mænd blev onsdag ved Retten i Aarhus dømt for grov vold ved i august sidste år at have slået en 26-årig mand flere gange med golfkøller. Overfaldet var så voldsomt, at den 26-årige fik livstruende skader.

15. maj 2023

Østjyllands Politi

Tvang fodboldtrøjen fra 16-årig: Idømt fængsel

To mænd er ved retten i Aarhus i dag blevet idømt fængsel for ulovlig tvang mod en 16-årig dreng efter en Superligakamp i Aarhus i september sidste år.

8. maj 2023

Østjyllands Politi

Narkopåvirket bilist idømt seks års fængsel for uagtsomt manddrab

En 31-årig mand er ved Retten i Randers mandag blevet idømt seks års fængsel for uagtsomt at have slået to personer ihjel i forbindelse med et færdselsuheld i Grenaa sidste sommer. Den 31-årige mand var påvirket af narkotika, da han i et frontalt sammenstød påkørte to personer i en modkørende bil, som begge afgik ved døden på stedet. Han blev derudover frakendt førerretten for bestandigt og hans bil blev konfiskeret.

Forslag