Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

16. maj 2019 14:03

To mænd tiltalt at besidde skarpladt pistol under bandekonflikt

En 24-årig mand og en 35-årig mand er begge blevet tiltalt for at have været i besiddelse af en skarpladt pistol et offentligt sted hhv. forud for og under den nuværende konflikt i Aarhus V mellem bandegrupperingerne Trillegårdsgruppen og Kalmargadegruppen.

Retten i Aarhus fra vejen forfra

Foto: Østjyllands Politi

Begge er tiltalt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. I begge tilfælde har anklagemyndigheden taget den såkaldte bandeparagraf 81a i brug, som kan give en forhøjet straf, fordi politiet vurderer, at de to mænd er bandemedlemmer, og at forbrydelserne er sket i relation til en bandekonflikt. 

Den 35-årige der, ifølge anklageskriftet, har relation til Trillegården, er tiltalt for i februar at have været i besiddelse af en pistol på et offentligt sted i Aarhus V. Han blev anholdt i marts og efterfølgende varetægtsfængslet. Ud over våbenbesiddelse tiltales han også for flere indbrud og diverse overtrædelser af færdselsloven. 

Den 24-årige, der ifølge anklageskriftet, har relation til Kalmargadegruppen, blev også anholdt i marts og varetægtsfængslet. Udover at være tiltalt for at besidde en skarpladt pistol i det offentlige rum tiltales den 24-årige også for besiddelse af narko, for anden våbenbesiddelse og for flere færdselsforseelser. 

Anklagemyndigheden lægger op til længere fængselsstraffe i begge sager, og derudover kan et opholdsforbud muligvis komme i spil i begge sager. Et opholdsforbud vil betyde, at de to mænd kan få forbud mod at opholde sig i et bestemt område i en længere periode, hvis de bliver dømt.

Der er berammet retsmøde i den ene sag den 2. og 4. juli 2019, mens den anden sag ikke er berammet endnu.

 

Pressekontakt

Anklager Tanja Fogt, tlf. 2979 7726  
 

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

25. april 2024

Østjyllands Politi

Kvalificeret brandstiftelse gav flere års fængsel

Retten i Randers har torsdag idømt en 17-årig ung mand tre års fængsel for i oktober sidste år at have sat ild til en ejendom på Vissingvej i Hadsten. Brandstiftelsen medførte overhængende fare for andre personer, da de måtte forlade stedet, mens bygningen nedbrændte.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.