Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

12. maj 2021 13:59

Tre måneders fængsel for vidnetrusler mod politiassistent

En 26-årig mand blev onsdag ved Retten i Aarhus idømt tre måneders ubetinget fængsel for vidnetrusler rettet mod en politiassistent og hans familie.

Retten i Aarhus fra siden

Foto: Østjyllands Politi

Motivet for truslerne var en hændelse, der fandt sted natten til søndag den 14. februar, hvor den 26-årige mand havde været impliceret i et færdselsuheld i Viby. Da betjentene var ankommet til stedet, havde de konstateret, at den 26-årige var påvirket af spiritus, og han blev derfor anholdt og kørt til Aarhus Universitetshospital med henblik på at få taget en blodprøve.

Mens de opholdt sig på hospitalet, havde den 26-årige kaldt de to betjente for diverse skældsord, hvilket var resulteret i, at han også blev sigtet for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

 

Opsøgte betjenten på Facebook

Den 30. marts modtog den 26-årige mand et bødeforelæg i sagen om fornærmelig tiltale mod polititjenestemand, hvori betjentes navne også fremgik. Herefter fandt den 26-årige den ene betjents Facebook-profil, og få dage senere sendte han ham en besked på Messenger, hvor han vedhæftede to billeder af betjentens søn samt en tekst, hvori han truede sønnen på livet.

Selevom truslerne kom fra en falsk Facebook-profil lykkedes det efterforskerne at finde frem til, hvem der stod bag. Få timer senere blev den 26-årige mand anholdt hos sin mor i Viby og efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet.

 

Tre måneders fængsel

Onsdag fik han så sin dom, der lød på tre måneders ubetinget fængsel. Retten fandt det bevist, at der havde været tale om vidnetrusler, idet de udsprang af at det bødeforelæg den 26-årige havde modtaget den 30. marts.

”Dommen understreger med al tydelighed, at vi ser meget alvorligt på vidnetrusler, og at der altså er kontant afregning ved kasse et,” siger senioranklager Camilla Wagner.

Den 26-årige mand modtog dommen.

 

**

 

Pressekontakt

Senioranklager Camilla Wagner, 2136 2995

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.