Spring til hovedindhold

Forslag

Østjyllands Politi

Nyhed

19. januar 2023 09:38

Vidner søges: Sigtet for vanvidskørsel på motorvej

En 29-årig mand blev onsdag aften anholdt, efter at han havde kørt i høj fart mod færdselsretningen på Djurslandsmotorvejen, og Østjyllands Politi søger nu vidner til det, de betegner som vanvidskørsel.

Kredslogo for Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

En patrulje måtte onsdag kl. 21.42 bremse hårdt op i en rundkørsel, da den 29-årige kom kørende i høj fart mod færdselsretningen op ad en tilkørselsrampe i Lystrup. Betjentene satte blink og sirener til, men i stedet for at standse satte bilisten farten op og kørte nu ned ad frakørselsrampen ud på Djurslandsmotorvejen, hvor han kørte mod færdselsretningen i østlig retning. 

Patruljen kørte efter, men holdt sig i nødsporet, mens bilisten fortsatte med en hastighed vurderet til mindst 150 km/t. Undervejs observerede betjentene 3-4 biler, der kørte på motorvejen - de bilister vil Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra. 

Den 29-årige trak fra politiet, men de nåede at se, at han kørte op ad en tilkørselsrampe ved afkørsel 17 i Hjortshøj. Her mistede han kontrollen over bilen og ramte ind autoværnet på den østlige side af Mejlbyvej. 

 

Sigtet for en lang række forhold

Da patruljen kort efter kom frem, blev den 29-årige mand bag rattet hurtigt anholdt. Han havde nogle mindre skrammer, men var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. På passagersædet sad en 17-årig ung kvinde, der er i familie med den 29-årige. Hun var umiddelbart heller ikke kommet alvorligt til skade. 

Den 29-årige er foreløbigt sigtet for at have forvoldt fare for andres liv og førlighed, for narkokørsel, for ikke at have fulgt politiets anvisninger og for en række færdselsforseelser. Derudover blev han sigtet for overtrædelse af knivloven, da han under visitationen blev fundet i besiddelse af en kniv. 

 

Vidner kan ringe 114

Det er endnu uvist, hvem der ejer bilen, men køretøjet er foreløbigt beslaglagt med henblik på konfiskation. 

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med vidner til den 29-åriges kørsel. Oplysninger kan gives til politiet på tlf. 114. 

Den 29-årige bliver senere i dag fremstillet i grundlovsforhør. Tid og sted meldes ud via Østjyllands Politis Twitter-profil.

Pressekontakt

E-mail: ojyl-presse@politi.dk
Telefon: 2269 1087

 

Kontakt vagtchefen hverdage efter kl. 15.30 og i weekenderne. Der henstilles til, at opkald vedr. døgnrapporten i weekenden sker i tidsrummet kl. 10.00 til 13.00.

Telefon: 8618 2877

23. april 2024

Østjyllands Politi

Skole evakueret efter bombetrussel – 16-årig anholdt

Elever og lærere på Elsted Skole i Lystrup blev omkring tirsdag middag evakueret til Lystrup Idrætscenter på grund af en telefonisk bombetrussel rettet mod skolen. Evakueringen foregik stille og roligt, og alle var hurtigt ude fra skolen.

23. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt fængsel for at stjæle tasker fra ældre borgere

Retten i Aarhus har tirsdag idømt en 42-årig mand og en 34-årig kvinde fængsel for at have begået en lang række tasketyverier og røverier mod ældre kvinder. Overfaldene fandt sted i efteråret 2023 i flere forskellige aarhusianske bydele.

22. april 2024

Østjyllands Politi

Idømt 13 års fængsel efter voldsomt drab

En 35-årig mand blev fredag ved en tilståelsessag i Retten i Aarhus idømt 13 års ubetinget fængsel for i april sidste år at have dræbt en 53-årig kvinde med adskillige knivstik på hendes adresse i Beder.