Rektor er leder af Politiskolen og har det øverste ledelsesansvar for driften af Politiskolen.
Derudover er Politiskolen organiseret med et Center for Grunduddannelse, et Center for Efter- og Videreuddannelse, et Center for Politirekruttering, et Center for Kvalitet og Udvikling og et Center for Administration. Hvert center ledes af en centerchef.
Center for Grunduddannelse har ansvaret for politiets basisuddannelse og politikadetuddannelsen, og Center for Efter- og Videreuddannelse har ansvaret for politiets efter- og videreuddannelser.
Center for Administration og Center for Kvalitet og Udvikling er Politiskolens driftsunderstøttende og udviklingsorienterede enheder. Center for Politirekruttering varetager rekruttering af nye studerende til politiuddannelserne.
Den samlede ledelsesmæssige organisering af Politiskolen består ud over rektor og centercheferne af to afdelingsledere og en række sektionsledere.
Politiskolens kerneopgaver er at rekruttere og uddanne politibetjente og politikadetter til politiet og at understøtte udviklingen og kvaliteten af undervisningen, politiuddannelserne og af efter- og videreuddannelserne.
Center for Politirekruttering
Center for Politirekruttering varetager rekruttering af studerende til politikadetuddannelsen og basisuddannelsen til politibetjent.
Centret har ansvaret for at udvikle og gennemføre optagelsesforløb til uddannelserne og uddanne de medarbejdere, der skal fungere som bedømmere til optagelsesforløbene. På den måde sikrer vi, at de bedst egnede ansøgere bliver optaget på Politiskolen.
Desuden udvikler centret koncepter for rekrutteringsaktiviteter og rekrutteringsmaterialer og foretager en række opsøgende og forberedende aktiviteter i tæt samarbejde med politikredsene og eksterne aktører.
Center for Grunduddannelse
Politiskolens uddannelsescentre ligger i Vejle og Brøndby, og rummer hvert sted aktiviteter for både politikadetuddannelsen og politiets basisuddannelse til politibetjent. Politiskolen har fokus på at ruste de studerende til den mangfoldighed af udfordringer, som politikadetter og politibetjente og møder i det daglige arbejde.
Med afsæt i begreberne etik og adfærd har vi fokus på politiets rolle i samfundet, ikke mindst hvordan man som politiuddannet skal kunne optræde både serviceorienteret, hjælpsomt og handlekraftigt.
Politiets grunduddannelser består af politikadetuddannelsen og politiets basisuddannelse til politibetjent.
Center for Efter- og Videreuddannelser
Center for Efter- og Videreuddannelser har ansvaret for politiets efter- og videreuddannelser. I den forbindelse er der udviklet fire forskellige karriereveje, således at kompetenceudvikling af politibetjente bliver målrettet den karrierevej, som hver enkelt politibetjent følger.
Centret har også det overordnede ansvar for det politifaglige træningsprogram (PFT), der afvikles lokalt i politikredsene, og som sikrer den vedligeholdende træning af kritiske basisfærdigheder og træning i nye værktøjer, metoder, lovgivning mv.
Endelig har centret ansvaret for uddannelse af eksterne samarbejdspartnere, fx Forsvaret og Hjemmeværnet.
Center for Kvalitet og Udvikling og Center for Administration
Politiskolens Center for Kvalitet og Udvikling og Center for Administration er skolens driftsunderstøttende og udviklingsorienterede enheder.
Center for Kvalitet og Udvikling sikrer kvalitet i uddannelserne, blandt andet gennem udvikling og kvalitetssikring af alle Politiskolens uddannelser, så de løbende forbedres, udvikles og tilpasses politikredsenes behov, ligesom uddannelsesporteføljen tilpasses ved forandringer i politiets prioriteringer og opgaver. Centret har også ansvar for den uddannelsesadministrative drift og står bl.a. for skemaplanlægning, administration af efter- og videreuddannelser og digital læring. Endelig har centret ansvar for en række projekt- og udviklingsorienterede opgaver. Center for Administration varetager skolens administration af økonomi, indkøb, HR og logistik. Desuden har centret ansvaret for Politiskolens interne og eksterne kommunikation.
Politihundeskolen
Politihundeskolen uddanner og træner patruljehundeførere til at varetage politiopgaver med hund, og Politiskolen varetager den overordnede drift af Politihundeskolen.
Politihundeskolen har ansvaret for uddannelsen af patruljehundeførere og for at uddanne og træne patrulje-, narko- og ransagningshunde. Politiet bruger hundene ved humanitære eftersøgninger, drabssager og andre alvorlige hændelser.
Politihundeskolen ligger i Farum på Sjælland.
Politiskolen har ansvaret for træningstilladelser og ejendomsvedligeholdelse og bistår desuden med faglig støtte til uddannelseslederne på Politihundeskolen.
Nordsjællands Politi har ansvaret for den faglige og praktiske del af uddannelsen af patruljehunde og politikredsenes hundeledere.
Københavns Politi har ansvaret for den faglige uddannelse af sprængstof-, brand- og patruljesøgehunde og står for koordinering af det tværgående samarbejde mellem sprængstofhunde ved Københavns Politi, Østjyllands Politi og Fyns Politi.
Nationalt Kriminalteknisk Center har ansvaret for brandhundene i samarbejde med Københavns Politi.
Politihundeskolen har ansvaret for det tværgående samarbejde mellem politiet, Toldstyrelsen, Forsvaret og Kriminalforsorgen.