Spring til hovedindhold

Forslag

Rigspolitiet

Nyhed

25. juni 2020 12:07

Systemteknisk fejl har medført forkert tillægsbøde til ca. 1.400 bilister

Ca. 1.400 bilister, der er målt til at køre mindst 30 procent for stærkt på de danske motorveje i 2020, har fået en forkert tillægsbøde på grund af en datofejl.

Politilogo på patruljebil

Foto: Niclas Jessen

Rigspolitiet er den 26. maj 2020 blevet opmærksom på, at der i en række sager er sket en teknisk fejl, som har betydet, at personer, som har kørt mindst 30 procent for stærkt på motorveje, uretmæssigt har fået en tillægsbøde på 1.000 kr. på almindelige motorvejsstrækninger og 2.000 kr. på motorvejsstrækninger med vejarbejde.

 

Årsagen er en programmeringsfejl i ATK-sagsbehandlingssystemet (ATKS), som har betydet, at der i perioden 1. januar 2020 til 27. maj 2020 er pålagt en forkert tillægsbøde til ca. 1.400 bilister, der har overtrådt hastighedsgrænserne med mindst 30 procent på de danske motorveje.

Driften af ATKS ligger hos en ekstern leverandør, der ikke umiddelbart har kunne kortlægge, hvordan fejlen er opstået.

"Det er en beklagelig og ærgerlig fejl. Bilister, der overtræder de fastsatte hastighedsgrænser, skal have en bøde, men de skal naturligvis ikke have en ekstra tillægsbøde. Vores leverandør har identificeret fejlen og rettet den. Alle berørte bilister får et brev fra politiet i de kommende uger, hvor vi forklarer fejlen og fortæller, hvad de skal foretage sig, men selvfølgelig får de bilister, der har betalt det forkerte bødetillæg automatisk pengene retur," siger politidirektør i Rigspolitiet, Lene Frank.

Der er nedsat en gruppe af sagsbehandlere, der nu nøje gennemgår alle sager. Politiets Administrative Center (PAC) forventer, at sagerne er færdigbehandlet senest medio juli 2020 med undtagelse af de sager, som er afgjort med dom. Disse sager vil blive forelagt for den regionale statsadvokat med henblik på anke.

Kontakt en pressemedarbejder i Rigspolitiet

Pressetelefon: 4174 0440

E-mail: presse@politi.dk

22. marts 2024

Rigspolitiet

Politiet styrker brugen af kropskameraer i udvalgte operative opgaver

Fem politikredse, Sydøstjyllands Politi, Midt- og Vestjyllands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi, Fyns Politi og Københavns Vestegns Politi, iværksætter en mere systematisk anvendelse af krops- og hjelmkameraer i forskellige operative opgaver

9. februar 2024

Rigspolitiet

Skal politiet have strømpistoler som et supplerende magtmiddel?

Det spørgsmål skal et nyt pilotprojekt give svar på. Tre udvalgte politikredse skal i løbet af de næste par år teste, om strømpistoler fremadrettet skal kunne bruges af politiet i særlige tilfælde og dermed indgå i politiets magtmidler.

28. januar 2024

Rigspolitiet

Giv et smil til skolepatruljerne i den sureste uge

For høj hastighed, uopmærksomhed og aggressiv adfærd er bare nogle af de ting landets skolepatruljer oplever, når de dagligt passer på deres venner ved skolevejene, og det er en adfærd, der skaber utryghed.