Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

15. oktober 2021 15:53

33-årig mand dømt for seksuelt overgreb mod 24-årig kvinde og for at have set passivt til, mens hun afgik ved døden

Hændelserne blev dokumenteret på video af den 33-årige, der også blev dømt for blufærdighedskrænkelse og for uberettiget at have delt billeder af den afdøde kvinde.

En 33-årig mand fra Esbjerg blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Esbjerg idømt ni måneders fængsel for dels at have begået et seksuelt overgreb mod en 24-årig kvinde, der var stærkt narkotikapåvirket, dels at have set passivt til, mens kvinden døde af en overdosis narkotika.

Det seksuelle overgreb - andet seksuelt forhold en samleje - fandt sted den 17. januar 2020 i en lejlighed i Esbjerg, hvor kvinden var så påvirket af narkotika, at hun ikke kunne modsætte sig handlingen.
Den 33-årige blev dog frifundet for voldtægt, da retten fandt, at kvinden under denne del ikke længere var helt ukontaktbar. 

Den 2. februar 2020 befandt de to personer sig i samme lejlighed, hvor kvinden var i livsfare på grund af en overdosis narkotika.
Den 33-årige undlod at yde førstehjælp eller at ringe 1-1-2, hvorefter kvinden afgik ved døden i boligen.

Begge hændelser blev dokumenteret på video af den 33-årige, der i denne sammenhæng også blev dømt for blufærdighedskrænkelse mod kvinden og for uberettiget – og under skærpende omstændigheder - at have delt billeder af den afdøde kvinde.

Den 33-årige blev endvidere dømt for i flere tilfælde at have købt hård narkotika i udlandet, der blev sendt med postvæsenet. Narkotikaen blev opdaget i forbindelse med Toldvæsenets kontrol af breve og pakker fra udlandet.

Den 33-årige nægtede sig skyldig i størstedelen af forholdene.

Dommen blev modtaget.

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

29. november 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

To får fundet døde i skur

29. november 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Dyrt at kaste fyrværkeri mod andre

Sidste år trådte en ny lovgivning i kraft, der betyder, at straffene er skærpet med en tredjedel, hvis du udsætter andres liv og førlighed for fare ved at affyre for eksempel kanonslag mod andre

24. november 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Vil du undgå indbrud? Stop med at købe hælervarer

To aktuelle sager fra Syd- og Sønderjylland viser at indbrudstyve har alt for nemt ved at omsætte stjålne varer. Og det kan blive dyrt at købe hælervarer.