Spring til hovedindhold

Forslag

Syd- og Sønderjyllands Politi

Nyhed

5. maj 2019 00:00

Undgå at blive spist af billethajer forud for festivalsæsonen

Hvert år modtager Syd- og Sønderjyllands Politi anmeldelser fra borgere, der er blevet snydt i forbindelse med køb af billetter. Læs her hvordan du undgår billethajerne.

En borger i Vestjylland blev i sommeren 2018 bedraget for over 10.000 kroner i forbindelse med køb af festivalbilletter til hele familien.
Tilbuddet virkede ellers både tillokkende og troværdigt, da en person satte dem til salg på nettet.
Borgeren betalte via MobilePay, men det eneste dokument, der kom ud af handlen, var en anmeldelse til politiet. For billetterne dukkede aldrig op til køberen.

Hvert år modtager Syd- og Sønderjyllands Politi sager som disse, hvor kriminelle bedrager borgere, der er på jagt efter eftertragtede billetter til udsolgte arrangementer som festivaler, koncerter, fodboldkampe m.m.

Bedrageriet kan foregå på flere måder. Dels kan der være tale om, at en person videresælger den samme billet flere gange, dels kan der være tale om, at man betaler for en vare, man aldrig modtager.

- Desværre øjner nogle kriminelle muligheden for at tjene lette penge ved at udnytte, at mange gerne vil se deres yndlingsband optræde live. Og det er rigtig surt at blive snydt. Men ved at bruge sin sunde fornuft og være skeptisk i jagten på billetter, kan man i hvert fald mindske risikoen, understreger vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion.

 

Gode råd

Han kommer med en håndfuld gode råd til borgere, der jagter de eftertragtede festivalbilletter:

  • De officielle billetudbydere er det sikreste sted at købe din festivalbillet. Er festivalen udsolgt, anbefaler politiet at købe billetter via festivalernes egne officielle ventelister. 
  • Lad være med at efterlyse festivalbilletter via sociale medier som Facebook. Du risikerer at lokke en billethaj til at sælge dig en falsk billet eller en billet til overpris. 
  • Køber du billetter af en privat person, så sørg for, at der er samme navn på billetten, mobilePay-kontoen og på den person, som du skriver med online.
  • Tag direkte kontakt til sælger og bed om et fysisk møde. Betal først, når du får billetten - og tjek så vidt muligt inden da, om billetten er ægte.
    Undersøg om festivalen tilbyder hjælp til overdragelse af billetter mellem private personer.  

Er du blevet snydt?

  • Har du, eller kender du nogle, der har været udsat for svindel med festivalbilletter, skal det anmeldes til politiet hurtigst muligt på vores selvbetjeningsportal her. Jo før du anmelder sagen, jo før kan politiet stoppe gerningsmanden og afhjælpe, at andre bliver snydt.
  • Bliver din billet ikke accepteret ved indgangen, er der ikke noget at gøre. Arrangøren har intet ansvar, hvis du er blevet snydt i forbindelse med købet.
  • Har du købt en billet hos en virksomhed, kan banken normalt føre pengene tilbage, hvis du har betalt med betalingskort og har handlet på nettet. Du skal dog være opmærksom på, at du hurtigt skal kontakte din bank.
  • Banken kan normalt også føre pengene tilbage, hvis du benytter MobilePay – og har betalt til en virksomhed og ikke en privatperson. Du er dårligere stillet, hvis du har handlet med en privat person. For eksempel har banken som udgangspunkt ikke mulighed for at føre pengene tilbage til dig.

Læs flere gode råd til, hvordan du beskytter dig selv, når du handler på nettet med privatpersoner her.

 

Pressekontakt

Helle Lundberg

E-mail: hml002@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Mads Dollerup-Scheibel
E-mail: mdo006@politi.dk
Telefon: 5642 2504

Flere nyheder

16. april 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

Syd- og Sønderjyllands Politi styrker indsatsen i sager om vold i nære relationer, voldtægt, stalking og æresrelaterede forbrydelser

Som et led i Folketingets flerårsaftale skal der oprettes et særligt team i alle politikredse, der skal forbedre sagsbehandlingen på området. I Syd- og Sønderjyllands Politi skal der ansættes to civile medarbejdere til formålet.

16. april 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

44-årig mand idømt fængsel og udvisning for bestandig for vold og trusler mod politiet og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder

Den 44-årige har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til anke. Yderligere to personer blev dømt i sagen ved dagens retsmøde.

16. april 2021

Syd- og Sønderjyllands Politi

To personer fremstilles i grundlovsforhør for grov vold mod 18 måneder gammelt barn

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre.