Spring til hovedindhold

Forslag

Varetægtsfængsling i sag om indsmugling af hård narkotika

Den 24-årige mand nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.

En 24-årig mand, udenlandsk statsborger, blev fredag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet foreløbig frem til den 4. juni, sigtet for indsmugling af en større mængde hård narkotika.
 
Den 24-årige mand blev anholdt torsdag ved Frøslev Grænseovergang af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest).
 
Politiet havde fattet mistanke til manden og vedkommendes køretøj i forbindelse med indrejsekontrollen. 
 
Efterfølgende undersøgte toldere fra Toldstyrelsen bilen med en narkohund og fandt det ulovlige stof gemt i køretøjet, hvorefter anholdelsen fandt sted.
 
Den 24-årige mand nægter sig skyldig, men har ikke kæret varetægtsfængslingen.
 
Syd- og Sønderjyllands Politi kan af hensyn til den aktuelle efterforskning ikke oplyse yderligere til pressen.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Pressekontakt

Kommunikationsenheden

E-mail: sjyl-kommunikation@politi.dk 

Telefon: 2052 6460 (ikke sms)

30. august 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

19-årig mand mistede livet i trafikulykke - politi og uddannelsessted samler de berørte

Præst, offerrådgivning og politi vil være til stede på skolen.

28. august 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

Til medierne

Invitation til pressen - kom og se vores nye politikontor i Oksbøl

26. august 2024

Syd- og Sønderjyllands Politi

3 personer tiltalt i sag om forsvunden 10-årig dreng

3 personer tiltalt i sag om forsvunden 10-årig dreng