Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

4. oktober 2021 10:38

20-årig mand varetægtsfængslet i 4 uger for voldtægt


En 20-årig mand fra Sjælland blev lørdag den 2. oktober fremstillet ved retten i Kolding, sigtet for at have begået en voldtægt den 20. september i Kolding.

Grundlovsforhør

Fredag aften omkring kl. 20.30 blev den 20-årige mand anholdt på sin bopæl i Ringsted. Han blev sigtet for at have begået en voldtægt mod en 20-årig kvinde, natten til den 20. september i Åparken i Kolding.  

Sydøstjyllands Politi har siden anmeldelsen efterforsket sagen indgående, og det er den samlede efterforskning bestående af bl.a. vidneafhøringer, indhentning af spor på gerningsstedet og andre tekniske undersøgelser, der nu har ført til anholdelsen og sigtelsen af den 20-årige mand.  

’Jeg er meget tilfreds med, at en målrettet og intens efterforskning nu har ført frem til fængslingen af den 20-årige mand, der ikke umiddelbart har nogen tilknytning til Koldingområdet’, udtaler politiinspektør Carit Andersen, leder af Efterforskningscentret i Sydøstjyllands Politi. ’Den omfattende og grundige sporsikring i kombination med de øvrige efterforskningsskridt i sagen, og at det er lykkedes for os, at efterforskningen ikke er blevet afdækket, har gjort, at vi så hurtigt er nået her til’, tilføjer han. Carit Andersen afslutter ’Sydøstjyllands Politi håber, at trygheden nu igen kan indfinde sig i Åparken i Kolding’.

Den 20-årige nægtede sig skyldig ved grundlovsforhøret, hvor han blev varetægtsfængslet i 4 uger. Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Af hensyn til den igangværende efterforskning har Sydøstjyllands Politi på nu værende tidspunkt ikke yderligere oplysninger, der kan deles med offentligheden. 

Dagen efter voldtægten blev en mand på 36 år sigtet og fremstillet i grundlovsforhør for voldtægten. Han blev løsladt ved grundlovsforhøret, og gennembruddet i efterforskningen af sagen med fængslingen af den 20 årige, gør, at Sydøstjyllands Politi ikke længere mistænker den 36-årige mand for voldtægten og sigtelsen mod ham er frafaldet.  Han vil nu efter reglerne i retsplejeloven kunne søge erstatning for den periode han var anholdt m.v.
 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

11. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi betragter episode med syreholdig væske som opklaret

Med hjælp fra offentligheden har Sydøstjyllands Politi nu været i kontakt med to drenge, der formodes at stå bag en hændelse med syreholdig væske, der fandt sted i Billund i lørdags.

9. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Appel til forældre: Tal med jeres børn om farerne ved syrebomber

Lørdag eftermiddag kom en 2-årig pige i uforvarende kontakt med en syreholdig væske på legepladsen på Plougslundvej i Billund. Den 2-årige kom kun lettere til skade, men hændelsen anses alligevel for at være alvorlig. Sydøstjyllands Politi opfordrer forældre til at tale med deres børn om risici ved at eksperimentere med syrebomber.

25. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejere til formodede tyvekoster

Genkender du nogle af disse ting?