Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

27. august 2024 15:37

Flere anmeldelser om bedrageri med samme fremgangsmåde

Mandag modtog Sydøstjyllands Politi en række anmeldelser fra borgere, der enten var blevet snydt eller var blevet forsøgt svindlet. Politikredsen opfordrer borgere til at være skeptiske, hvis man over telefonen eller i hjemmet bliver kontaktet af personer, der ønsker at få udleveret betalingskort.

Sydøstjylland Politis logo

Fremgangsmåden var den samme, da ukendte gerningsmænd i løbet af mandag i flere tilfælde lykkedes med at lokke betalingskort fra forskellige borgere i Sydøstjylland.

 

Fem episoder blev i løbet af dagen anmeldt til Sydøstjyllands Politi, og af dem fremgår det, at borgerne blev ringet op af en person, som udgav sig for at arbejde for en bank. I telefonen blev borgerne fortalt, at der var hævet penge fra deres konto, og at ”banken” derfor ville komme forbi for at få udleveret betalingskortene.

 

I umiddelbar forlængelse af telefonopkaldene mødte en person op på borgernes adresser for at få udleveret betalingskort. I et af tilfældene førte det eksempelvis til, at der blev hævet 15.000 kroner på borgerens konto. Sagerne bliver nu efterforsket.

 

Svindlen er blandt andet gået ud over borgere, der har bopæl i Juelsminde, Skanderborg og Galten.

 

Sydøstjyllands Politi opfordrer altid til, at man forholder sig kritisk til uventede opkald eller besøg fra personer, der udgiver sig for at være fra banker, politiet eller andre myndigheder.

 

”Banker eller offentlige myndigheder ringer ikke og beder dig om at overføre penge eller udlevere personlige oplysninger som eksempelvis MitID. Derfor kan det være en god ide at dobbelttjekke, at den person, man bliver ringet op af, rent faktisk er den, som vedkommende udgiver sig for at være. Det kan man eksempelvis gøre ved at lægge på og i stedet ringe til bankens hovednummer og bede om at få fat på medarbejderen på den måde,” siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen.

 

Forebyg kontaktbedrageri

Vær altid opmærksom, hvis en fremmed ringer til dig, eller du får uanmeldt besøg af personer, du ikke kender:

  • Luk ikke fremmede ind i dit hjem - heller ikke selvom de siger, at de er kommet for at hjælpe dig og fortæller, at de arbejder i banken, hos boligselskabet eller lignede.
  • Udlevér aldrig personlige oplysninger, koder, kreditkort eller kontanter.
  • Det er svindel, hvis nogen ringer og beder dig overføre penge. Politiet, banken eller en anden offentlig myndighed vil aldrig ringe og bede dig om at overføre penge, udlevere dine personlige oplysninger eller aflevere dit kreditkort.
  • Ring til dine pårørende, banken eller den påståede myndighed på det nummer, du plejer at ringe til, hvis du bliver det mindste i tvivl.
  • Ring 1-1-2, hvis svindleren fortsat er til stede eller lige er flygtet.
  • Ring til politiet på 1-1-4, hvis svindleren ikke længere er til stede.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

29. august 2024

Sydøstjyllands Politi

55 årig mand fremstilles for besiddelse af narkotika og et skydevåben

Sydøstjyllands Politi anholdt i går en 55-årig mand, efter der blev fundet en større mængde narkotika samt en pistol i Kolding.

22. august 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd varetægtsfængsles for bedrageri

Retten i Kolding har i dag afgjort, at to personer skal varetægtsfængsles for bedrageri.

22. august 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi fremstiller to mænd for bedrageri

To mænd på 23 og 34 år blev i går anholdt og sigtet for bedrageri. I dag klokken 10.30 bliver de fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding.