Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

14. august 2020 10:58

88 personer sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet

Sydøstjyllands Politi sigtede i går aftes 88 personer for at overtræde forsamlingsforbuddet på Porschevej i Vejle ved 20.00-tiden.

Sydøstjylland Politis logo

Sydøstjyllands Politi modtog i går en oplysning om et streetrace-arrangement, hvor mange personer var samlet på Lundagervej i Hedensted. Da Sydøstjyllands Politi kom til stedet var flere på vej væk og flere havde allerede forladt området. Den store gruppe forsamledes sig efterfølgende med deres biler i området omkring Porschevej i Vejle.

’Da vores patruljer nåede frem til området ved Porschevej kunne de hurtigt konstatere, at flere end 100 personer var forsamlet i området. Vores patruljer sigtede derfor 88 personer af de tilstedeværende personer for overtrædelse af forsamlingsforbuddet. Resten af de tilstedeværende nåede at slippe væk, inden vores patruljer fik fat i dem,’ udtaler politiinspektør Jesper Bøjgaard fra Sydøstjyllands Politi.

Hovedparten af de sigtede er unge mennesker af begge køn mellem 18 til 26 år, og de kommer primært fra nærområddet i Sydøstjylland.

’Den seneste stigning i smittetrykket flere steder i landet har mindet os alle om, at Coronaviruset bestemt ikke har forladt Danmark, og at det derfor fortsat er vigtigt, at alle støtter op og overholder de gældende forholdsregler og fortsætter de gode vaner. Det er også vores oplevelse, at borgerne i Sydøstjyllands Politikreds generelt er gode til at overholde forsamlingsforbuddet og følge vores anvisninger, hvis flere kommer til at stå for tæt og afstandskravene derfor ikke kan overholdes,’ udtaler politiinspektør Jesper Bøjgaard og understreger: ’Men det er jo ikke i orden, at nogen så vælger at se stort på det og slække på de forholdsregler, der er nødvendige. Når vi møder det, så griber vi ind og sigter personerne for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.’

Sydøstjyllands Politi vil også i den kommende weekend være til stede i hele politikredsen for at sikre, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt. Solen kommer igen til at skinne, og det kan betyde, at flere trækker udenfor og forsamler sig de samme steder i det gode vejr.

’Vi opfordrer borgerne til at finde alternative steder at mødes, end der hvor de sædvanligvis forsamler sig i det fri. Vi er til stede i hele politikredsen og har særligt opmærksomhed på de steder, hvor vi har erfaring med, at mange tager hen, når vejret er godt,’ understreger Jesper Bøjgaard og tilføjer: ’Vi har mange fine steder i kredsen, hvor borgerne kan tage hen, så der er plads til os alle - og til at vi kan holde afstand til hinanden.’

 

Bøden for at overtræde det midlertidige forsamlingsforbud under coronakrisen er på 2500 kroner i førstegangstilfælde. I gentagelsestilfælde vil der være grundlag for en højere bødestraf.


Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

25. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejere til formodede tyvekoster

Genkender du nogle af disse ting?

22. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd idømt et års ubetinget fængsel for brandpåsætning

Retten i Kolding idømte i går to mænd på henholdsvis 35 år og 37 år et års ubetinget fængsel for i forening at have sat ild til den 37-åriges forretning i Fredericia i juni 2023 med henblik på forsikringssvig.

22. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi sigter 49-årig mand for flere blufærdighedskrænkelser

De seneste måneder har Sydøstjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om blufærdighedskrænkelser i Kolding-området. Den efterfølgende efterforskning har ført til, at en mand fra Kolding er blevet sigtet.