Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 31. maj

En alt for venlig bank, alt for hurtige knallerter og en alt for hurtig bil. Se uddrage fra onsdagens døgnrapport

SLAGELSE: Ældre kvinde snydt af fupbankmand

En 79-årig kvinde fra Slagelse var onsdag udsat for et bedrageri. En mand ringede til kvinden og udgav sig venligt for at være fra hendes pengeinstitut. Han fik overbevist kvinden om, at der var noget i vejen med hendes betalingskort, men at "banken" naturligvis nok skulle hjælpe. En mand afhentede kort efter kvindens kort, som hun havde lagt i en kuvert. Bedrageren beskrives som mand, dansk af udseende, omkring 20-30 år gammel. Han var 160-170 cm høj og almindelig af bygning. Han var lys i huden og havde kort, brunt hår og sort skæg. Da kvinden kort efter anede uråd, blev kortet spærret, men da var der allerede hævet et kontant beløb.

Politiets opfordring er at være ekstra på vagt, hvis banker, kommuner eller andre myndigheder ringer op og efterspørger personlige, fortrolige oplysninger, for ingen vil spørge efter kort- og kontooplysninger, MitID eller pin-koder. Afbryd samtalen og ring evt. til bankens hovednummer eller til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4. Husk at tale med ældre i familien – eller andre, der ikke er så velbevandrede i hjemme-it – om denne type bedragerier for at forebygge, at det sker fremover.

Læs mere på hjemmesiden Sikker Digital.

 

NYSTED: 79-årig udsat for røveri

I går klokken 11.15 blev en 79-årig kvinde overfaldet på Adelgade i Nysted. Da hun kom gående, sprang en mand pludselig ud fra en bil og greb fat i kvindens taske og forsøgte at vriste den fra hende. Kvinden faldt og måtte give slip på tasken, som gerningsmanden stak af med og flygtede fra stedet i en hvid personbil. Røveren beskrives som: mand, slank, høj, iført sort tøj og med en tatovering under det ene øje. Politiet hører meget gerne fra vidner eller fra folk, der kan have oplysninger til sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

   

SLAGELSE: 16-årig på hurtig knallert

Onsdag klokken 15.26 standsede politiet en 16-årig fyr fra Sorø, der kom kørende på knallert på Sorøvej uden for Slagelse. Knallerten blev kontrolleret på et rullefelt, og her viste det sig, at den kunne køre noget hurtigere end tilladt. Derfor blev den 16-årige sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

 

VORDINGBORG: Ulovlig udskænkning

En politipatrulje fra hundesektionen gennemførte onsdag eftermiddag et tilsyn med en restaurant i Vordingborg. Der var en velassorteret bar på stedet, og et selskab forlod restauranten, netop da politiet ankom og efterlod et bord med ølglas og sjatter. Imidlertid havde restauranten ikke alkoholbevilling og dermed ikke tilladelse til at udskænke spiritus, så firmaet bag blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

 

SLAGELSE: 40-årig sigtet for hæleri

En 40-årig mand fra Vestsjælland blev onsdag anholdt og sigtet for hæleri. Anholdelsen skete klokken 17.34 på en adresse uden for Slagelse, hvor politiet kort forinden havde fundet en minigraver, som var blevet stjålet fra et firma i Rønnede. Den 40-årige forklarede, at han havde lånt gravemaskinen, som holdt i en garage på stedet, men hans opfattelse stemte ikke helt med entreprenørfirmaets. Derfor blev han sigtet for hæleri og afhørt på politistationen i Slagelse, inden han blev løsladt igen klokken 18.45.

 

NÆSTVED: Fem hurtige knallerter nappet på Kanalvej

Færdselspolitiet var onsdag aften på Kanalvej i Næstved, og det samme var flere unge mænd, som var ude at lufte deres knallerter. Flere knallertkørere blev standset og kontrolleret, og det gav et kedeligt resultat: En 16-årig fyr fra Næstved havde ikke noget knallertkørekort og blev sigtet for kørsel uden førerret, en 15-årig, to 16-årige og en 17-årig fik deres knallerter tjekket på et rullefelt, og det viste sig, at de alle kunne køre temmelig meget hurtigere, end hvad der er lovligt.

De blev sigtet for at køre på ulovlige knallerter og står til en betinget frakendelse af førerretten. Det betyder, at hvis de i en prøvetid på tre år bliver sigtet en gang til for at køre på en ulovlig knallert, får de en ubetinget frakendelse af førerretten. Så kan man ikke længere lovligt køre knallert, og når knallertkøreren som her er under 18 år på gerningstidspunktet, får sagen også betydning for fx at tage kørekort til bil, for muligheden udskydes i seks måneder.

Færdselslovens § 129, stk. 4: Er den fører, der ubetinget frakendes retten til at føre lille knallert under 18 år på gerningstidspunktet, udskydes det tidspunkt, hvor den pågældende efter sin alder kan erhverve førerret, desuden i 6 måneder, for så vidt angår kørekort med et alderskrav på 18 år. Har føreren på afgørelsestidspunktet erhvervet førerret, frakendes førerretten ubetinget i 6 måneder.

 

HASLEV: To sigtet for butikstyveri

Politiet fik onsdag klokken 19.20 en anmeldelse om, at der havde været to kunder i et supermarked på Stationspladsen i Haslev, og at de havde taget en stribe varer, som de ikke havde betalt for. En medarbejder fulgte imidlertid efter tyvene, og klokken 19.37 anholdt politiet to mænd i en lokalbus. Det var en 28-årig mand uden fast bopæl og en 43-årig mand fra Faxe, og det viste sig, de havde varer for mere end 1.500 kroner med sig. De blev sigtet for butikstyveri – ikke blot fra det ene supermarked, men også fra et andet i byen – og afhørt, inden de blev løsladt igen onsdag aften.

 

NYKØBING: Smed med flaske på banegården

Onsdag klokken 19.09 fik politiet en anmeldelse om, at en mand skabte noget utryghed på banegården i Nykøbing, men en politipatrulje fik beroliget manden. En times tid senere var han dog retur og havde kastet en flaske ind i ventesalen. Det var en 49-årig mand fra Nakskov, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

FUGLEBJERG: Vanvidsbilist fik beslaglagt bilen

En af politiets målebiler fra den automatiske trafikkontrol var torsdag morgen på Rejnstrupvej ved Fuglebjerg, hvor hastighedsbegrænsningen er 60 km/t. En udenlandsk bil med en 23-årig udenlandsk mand ved rattet så stort – temmelig stort! – på den detalje og blæste klokken 6.07 igennem med en hastighed, der blev målt til 132 km/t. Det er vanvidskørsel. Bilen blev kort efter standset af Midt- og Vestsjællands Politi ved Køge, og føreren blev sigtet i sagen. Ud over føreren var der seks udenlandsk mænd i bilen, som måtte fortsatte rejsen fra station Køge Nord, for bilen blev beslaglagt på stedet.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Dannemare Kuditsevej Søndag kl. 15.00 – onsdag kl. 7.00 Havetraktor og klippebord
Glumsø Østergårdsvej Onsdag kl. 12.00 – 9.34 Endnu ikke endelig opgjort
Nørreballe Vestre Landevej Onsdag kl. 8.00 – 12.00 Endnu ikke endelig opgjort
Slagelse Nykøbing landevej 28/11 – 4/5 Intet stjålet

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Holeby Maribovej Onsdag klokken 11.09-13.49 ATK 265 6 80 km/t 103 km/t -
Nakskov Nakskovvej Onsdag klokken 6.48-8.48 ATK 147 2 60 km/t 77 km/t -
Nykøbing Gaabensevej, Kraghave Onsdag klokken 16.23-22.00 ATK 1907 29 60 km/t 90 km/t Et klip
Nyrup Merløsevej Onsdag klokken 15.37-21.15 ATK – bestilt færdselskontrol 663 7 70 km/t 98 km/t To klip
Næstved Østre Ringvej Onsdag klokken 10.55-11.55 ATK 397 - - - -
Vordingborg Kohavevej Onsdag klokken 14.25-17.10 ATK – bestilt færdselskontrol 208 8 60 km/t 77 km/t -

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Slagelse Slotsalleen Onsdag klokken 15.55-16.35 Der blev afsløret en narkobilist, som også blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og ejeren af bilen blev sigtet for at overlade den til en person, der ikke har kørekort. En blev sigtet for kørsel uden førerret, og også her blev ejeren af bilen sigtet for at overlade den til en person uden kørekort. En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen og en for at køre uden styrthjelm
Slagelse Sorøvej Onsdag klokken 15.15-15.40 og igen 17.03-17.59 13 køretøjer blev standset og kontrolleret: Der blev afsløret en ulovlig knallert, og en blev sigtet for kørsel uden førerret. Ejeren af køretøjet blev sigtet for at overlade det til en person uden kørekort. Tre blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for forkert lygteføring og frem blev målt til at køre så hurtigt, at det giver et klip. Den højeste hastighed blev i øvrigt målt til 130 km/t
Sorø Elmebjergvej Onsdag klokken 14.30-15.00 En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for kørsel uden førerret og ejeren af bilen blev sigtet for at overlade den til en person uden kørekort

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Munke-Bjergby Munke Bjergbyvej Torsdag klokken 2.12 18-årig mand fra Munke-Bjergby Narkokørsel. Den 18-årige havde en joint på sig og blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Næstved Erantisvej Onsdag klokken 21.03 23-årig mand fra Præstø Spiritus- og narkokørsel
Vordingborg Sydmotorvejen Torsdag klokken 0.24 26-årig mand fra Herfølge Narkokørsel og kørsel uden førerret. Den 26-årige havde en ulovlig foldekniv med sig og blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven

 

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

26. februar 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Uddrag af weekendens døgnrapporter

Døgnrapporter

23. februar 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Uddrag af torsdagens døgnrapport

Døgnrapport

22. februar 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 21. februar

Kanonslag, butikstyveri og lokalpolitiet på tur. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport