Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 23. juli

Bedragere, hash og to ulovlige knive. Se uddraget fra tirsdagens døgnrapport

FENSMARK: Advarsel om dankortbedragere

Tirsdag forsøgte skruppelløse bedragere igen at lokke personlige oplysninger ud af ældre borgere. Denne gang har politiet i løbet af dagen modtaget tre anmeldelser, som alle tre stort set går ud på det samme: Ældre borgere – en 80-årig mand, en 83-årig kvinde og en 89-årig kvinde fra Fensmark-området – blev ringet op af en medarbejder fra "banken", som fortæller en dramatisk historie om, at der er nogle mystiske overførsler i gang fra borgeres konti, og for at stoppe dem, må de aflevere deres dankort. Tirsdag lykkedes det dog kun i et enkelt af tilfælde at besnakke en 89-årig kvinde til at udlevere kort og kode til et såkaldt "bankbud", som i løbet af eftermiddagen ankom til hendes adresse. Kort efter var der hævet kontante beløb på kortet. Også den 80-årig mand fik besøg af et "bankbud", men han fattede mistanke og nægtede at udlevere sit kort til den tvivlsomme type. Bedragerne nåede ikke så langt med den tredje, en 83-årig kvinde, som holdt hovedet koldt og gav "banken" tørt på i telefonen, afbrød samtalen og ringede til politiet.

Politiets råd: Husk at være skeptisk, når ukendte personer kontakter dig og udgiver sig for at være fra banken, fra en form for myndighed eller fra en virksomhed. Det er ofte ældre mennesker, der bliver fuppet eller udsat for bedrageri. Et godt råd er, at man afbryder samtalen og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan hjælpe. Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort eller spørger uopfordret til, hvornår du er hjemme. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til hovedtelefonnummeret eller til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4. Se mere på Sikker Digitals hjemmeside.

 

NÆSTVED: Påvirket og uden kørekort

Politiet standsede tirsdag klokken 18.25 en bilist på Østre Ringvej. Han havde ikke lige sit kørekort med, men opgav et personnummer, som dog viste sig at tilhøre en anden. Mandens rigtige identitet blev fastlagt: det var en 32-årig mand fra Næstved. Og det viste sig også, at han slet ikke havde noget kørekort, så han blev ikke blot sigtet for kørsel uden førerret men også for falsk anklage. En narkometertest gav udslag for kokain, mens en alkometertest viste, den 32-årige havde en promille, der var højere end det tilladte. Derfor blev han også sigtet for spiritus- og narkokørsel.

 

SLAGELSE: 25-årig sigtet for at sælge hash

Lokalpolitiet bemærkede tirsdag aften to mænd, der tilsyneladende lavede en handel med noget, der kunne være ulovlige stoffer, i centrum af Slagelse. Den ene var en 28-årig mand fra byen, som havde en klump hash på sig, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den anden var en 25-årig mand, som havde 15 små poser, som var magen til den, den anden havde, og der var i alt 25,5 gram hash, som blev konfiskeret. Den 25-årige blev anholdt klokken 19.30 og sigtet for at sælge ulovlige stoffer, og han blev afhørt på politistationen i Slagelse, inden han blev løsladt igen klokken 20.37.

 

PRÆSTØ: Blufærdighedskrænkelse og røveri

Politiet blev tirsdag aften kaldt til Præstø, hvor en kvinde anmeldte, at hun netop havde været udsat for blufærdighedskrænkelse i et supermarked. En mand havde taget hende på brysterne og ryggen, og klokken 21.39 fik politiet kontakt til den mistænkte, som stadig opholdt sig på stedet. Det var en 41-årig mand fra Nordfalster, og han blev sigtet for blufærdighedskrænkelse og bortvist. Det hjalp dog kun meget kortvarigt, for klokken 21.52 indløb endnu en anmeldelse fra supermarkedet, hvor den 41-årige havde taget to dåseøller fra et køleskab og var gået gennem kassen uden at betale for dem. Han truede en medarbejder med at slå ham ihjel, og derfor blev den 41-årige blev anholdt klokken 22.05 og sigtet for røveri. Mens politibetjentene var på stedet, kaldte han dem for bøssekarle, og derfor blev han også sigtet for fornærmelig tiltale. Den 41-årige blev taget med til politistationen i Næstved og løsladt igen klokken 4.40.

 

KORSØR: Tunede knallerter ved Baggesenskolen

Efter en anmeldelse om, at nogle unge kørte omkring på larmende og tunede knallerter omkring Baggesenskolen, lod Lokalpolitiet tirsdag aften vejen falde forbi. Her traf politibetjentene 15 unge i alderen 13-18 år, og nogle af dem havde også fået noget at drikke. Der var til gengæld ingen spor af knallerter, men betjentene fik en opbyggelig og adfærdsregulerende snak med de unge.

 

NAKSKOV: Truende mand havde ulovlige knive med på værtshus

Tirsdag aften fik politiet en anmeldelse fra et værtshus i Nakskov, hvor en mand havde truet en kvinde med en kniv. Den pågældende mand gik selv til politistationen, hvor han kontaktede politiet via dørtelefonen. Da en politipatrulje lidt efter nåede frem til stedet, sad manden og sov på trappen til politistationen. Det var en 30-årig mand fra Nordlolland, og da han blev visiteret, fandt politibetjentene en springkniv, han havde i lommen. Den 30-årige blev anholdt klokken 1.09 og sigtet for trusler og for overtrædelse af knivloven, og på vej ind på politistationen truede han betjentene med at ville skyde dem. Derfor blev han også sigtet for trusler mod politiet, og da hans taske blev undersøgt, dukkede der endnu en springkniv op. Den 30-årige blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han nu skal afhøres nærmere.

 

 

 

Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.

Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Slagelse Hejningevej Tirsdag klokken 11.20-14.20 Smykker og kontanter

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Terslev Skolevej Tirsdag klokken 16.27-17.27 ATK – bestilt færdselskontrol 22 1 50 km/t 67 km/t -
Haslev Årløsevej, Terslev Tirsdag klokken 17.57-21.00 ATK – bestilt færdselskontrol 58 2 50 km/t 59 km/t -
Næstved Vallensved Bygade, Vallensved Tirsdag klokken 18.02-19.32 ATK 256 3 50 km/t 61 km/t -
Sorø Skælskørvej Tirsdag klokken 5.17-11.15 ATK – bestilt færdselskontrol 452 9 50 km/t 85 km/t Et klip og en betinget frakendelse
Tappernøje Sydmotorvejen Tirsdag klokken 13.52-16.52 ATK 1617 31 130 km/t 161 km/t -
Vordingborg Sydmotorvejen Tirsdag klokken 8.17-13.57 ATK 4966 119 90 km/t 136 km/t Syv klip

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt ?
Holme-Olstrup Landevejen Onsdag klokken 0.15-1.00 En blev målt til at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Gedser Fladlandsvej Tirsdag klokken 23.25 67-årig mand fra Ballerup Spirituskørsel
Nykøbing Finsensgade Onsdag klokken 2.52 17-årig mand fra Nykøbing Spirituskørsel og kørsel uden førerret
Næstved Østre Ringvej Tirsdag klokken 18.25 32-årig mand fra Næstved Spiritus- og narkokørsel

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

26. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 25. juli

En fiskestang, fareforvoldelse og to fulde knallertkørere. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

25. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 24. juli

Ulovlige stoffer og en tuktuk på afveje. Se uddraget af onsdagens døgnrapport

23. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra mandag 22. juli

Alubat, hardballpistol og to colaer. Se uddraget fra mandagens døgnrapport