Spring til hovedindhold

Forslag

Se foto og angiv oplysning om fører

Oplys politiet om, hvem der var fører af køretøjet på det tidspunkt, dit køretøj er blevet blitzet.

Hovedreglen er, at ejeren af et køretøj efter anmodning fra politiet skal oplyse, hvem der har ført køretøjet (færdselslovens § 65, stk. 1). Overtrædelse af oplysningspligten medfører en skærpet bøde (færdselslovens § 118, stk. 2).

 

Du er som ejer af køretøjet ikke forpligtet til at give oplysningen i følgende tilfælde:

 

  • Hvis du selv har ført køretøjet
  • Hvis du har overladt køretøjet til en person, der ikke lovligt kunne føre køretøjet, fx hvis pågældende ikke havde gyldigt kørekort

Uanset hvilken hastighedsovertrædelse, der er tale om, har du mulighed for at se det foto, der ligger til grund for sagen. Hvis du logger ind via politiets hjemmeside, skal du anvende sags- og kontrolkoden, der fremgår af det brev, vi har sendt dig.

 

Fotoet vil være tilgængeligt i 30 dage fra datoen, der fremgår af brevet fra politiet. Sags- og kontrolkoden er kun tilgængelig, indtil den i brevet angivne frist er udløbet.

 

Du skal være opmærksom på, at du først kan se dit foto og angive oplysninger om fører via politiets hjemmeside dagen efter den dato, der fremgår af henvendelsen fra politiet.

 

Hvis din hastighedsoverskridelse er på højst 30 % (dvs. hastighedsoverskridelser under grænsen for klip i kørekortet eller frakendelse af førerretten), er der ikke noget krav om, at føreren af køretøjet skal kunne genkendes/være synlig på billedet.

 

Det er derfor muligt, at du kun kan se nummerpladen på køretøjet, og at resten af billedet er mørkt.

Vi arbejder på at optimere vores selvbetjeningsløsninger

Indtil da anbefaler vi, at du anvender løsningen fra en computer.
Hvad skal du gøre?
Borgere, der er undtaget e-Boks, vil modtage almindelig brevpost fra politiet. 
Sags- og kontrolkoden er kun tilgængelig, indtil den i brevet angivne frist er udløbet, og du kan først se dit foto og angive oplysninger om fører via politiets hjemmeside dagen efter den dato, der fremgår af henvendelsen fra politiet. Skulle du opleve problemer, kan du kontakte Politiets Administrative Center, der behandler sager om Automatisk Trafikkontrol.
Uanset hvilken hastighedsovertrædelse, der er tale om, har du mulighed for at se det foto, der ligger til grund for sagen. Hvis du logger ind via politiets hjemmeside, skal du anvende sags- og kontrolkoden, der fremgår af det brev, vi har sendt dig. Fotoet vil være tilgængeligt i 30 dage fra datoen, der fremgår af brevet fra politiet. Sags- og kontrolkoden er kun tilgængelig, indtil den i brevet angivne frist er udløbet.

Du skal være opmærksom på, at du først kan se dit foto og angive oplysninger om fører via politiets hjemmeside dagen efter den dato, der fremgår af henvendelsen fra politiet. Skulle du opleve problemer, kan du kontakte Politiets Administrative Center, der behandler sager om Automatisk Trafikkontrol.

Såfremt du har indsigelser eller klager, bedes du følge vejledningen, der fremgår af dit brev. Er du fortsat i tvivl, kan du kontakte Politiets Administrative Center for vejledning, herunder dine muligheder for at få et retsmøde, hvor du selv er til stede.

 

 


Der kan være undtagelser, såfremt køretøjet var stjålet eller solgt, da det blev målt. I sådanne tilfælde bedes du kontakte Politiets Administrative Center, der behandler sager om Automatisk Trafikkontrol.
Udfyld svarblanketten, der findes vedlagt dit brev, med førers fulde navn, fødselsdata samt adresse. Evt. kopi af førerens kørekort.
Vi henvender os til dig, og vi behandler din sag hurtigst muligt. 

Politiets Administrative Center

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte Politiets Administrative Center, som behandler sager om Automatisk Trafikkontrol.

Kontakt os