Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Døgnrapport

12. juli 2024 09:38

Bornholms Politi: uddrag af døgnrapporten 12. juli 2024

Uddrag af døgnrapporten fra torsdag d. 11. juli kl. 7.00 til fredag d. 12. juli kl. 7.00.

Fund af rørbombe 

Kl. 7.15 fik Bornholms Politi en anmeldelse om, at to unge mænd havde skabt uro på området omkring vandrehjemmet på Arsenalvej i Rønne. De unge mænd havde blandt andet kørt aggressivt rundt på parkeringspladsen, indtil bilen tilsyneladende gik i stykker. Herefter gik de fra stedet. 

Kl. 7.22 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd med samme signalement var blevet set begå hærværk på en cykel på Søndre Allé i Rønne. Bornholms Politi kørte til stedet, hvor de to mænd blev anholdt. Der var tale om en 24-årig mand fra Aakirkeby og en 21-årig mand fra Rønne. 

Bilen, som de tidligere havde kørt rundt i, og som var ejet af en af de to mænd, blev indbragt til Rønne Politigård til nærmere undersøgelse. I forbindelse med ransagningen af bilen blev der fundet en rørbombe. EOD, Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste, blev tilkaldt for at undersøge og sikre bomben. Rørbomben blev af EOD vurderet til at være fuldt funktionsdygtig, og der blev foretaget en kontrolleret sprængning.

Området omkring Rønne Politigård blev afspærret ved Sagavej og Paradisvej. Afspærringen blev ophævet, da området var sikret.

Under visitationen af de to mænd samt ransagningen af bilen fandt politiet blandt andet en økse, et bat, skarpe patroner, en større mængde euforiserende stoffer, en foldekniv og en række stjålne genstande. Man fandt også en kuglepen-lignende genstand, som blev mistænkt for at være et skydevåben. 

Ved nærmere undersøgelse viste det mistænkte skydevåben sig at være en attrap. Derudover blev rørbombet vurderet til ikke at være så farlig, som først antaget. På den baggrund blev en varetægtsfængsling ikke skønnet nødvendig, og de anholdte bliver ikke fremstillet i grundlovsforhør. 

Den 24-årige er fortsat sigtet for blandt andet besiddelse af eksplosive stoffer, kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer, spirituskørsel, hærværk, besiddelse af euforiserende stoffer, tyveri og overtrædelse af våbenloven. 

Den 21-årige er sigtet for besiddelse af eksplosive stoffer, hærværk, besiddelse af euforiserende stoffer, overtrædelse af våbenloven og tyveri.

Offentligt arrangement

Bornholms Politi var torsdag aften til stede til Sildefest i Hasle. Her blev meldt om god og festlig stemning.
 

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

15. juli 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi: uddrag af døgnrapporten 15. juli 2024

Uddrag af døgnrapporten fra fredag d. 12. juli kl. 7.00 til mandag d. 15. juli kl. 7.00.

11. juli 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi uddrag af døgnrapporten 11 juli 2024

Uddrag af døgnrapporten fra onsdag d. 10. juli kl. 7.00 til torsdag d. 11. juli kl. 7.00.

10. juli 2024

Bornholms Politi

Bornholms Politi: uddrag af døgnrapporten 10. juli 2024

Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag d. 9. juli kl. 7.00 til onsdag d. 10. juli kl. 7.00.