Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

2. juni 2023 12:52

Vil du være offerrådgiver på Bornholm?

Har du lyst til at gøre en forskel for andre, og har du mod på at tale med mennesker, som er ramt af en forbrydelse eller en ulykke? Så kan det være, det er dig, vi mangler til at udfylde rollen som offerrådgiver på Bornholm.

I forbindelse med genetableringen af Offerrådgivningen på Bornholm søger vi med lys og lygte efter personer, som brænder for at gøre en forskel for andre og er gode til at lytte.

Som offerrådgiver vil du sammen med andre frivillige skulle hjælpe ofre, vidner og pårørende bedst muligt, når de søger hjælp gennem Offerrådgivningen. Derudover består opgaven i at hjælpe ofre, vidner og pårørende med at få struktur på en voldsom hændelse for derigennem at hjælpe med at bearbejde oplevelsen. Som offerrådgiver skal du også kunne vejlede om retsprocessen og eventuelt henvise til anden hjælp.

”Ved Bornholms Politi tilstræber vi et tæt samarbejde med Offerrådgivningen og påskønner det arbejde, de gør for personer, som har været udsat for en voldsom oplevelse. Når vi møder borgere, der har brug for hjælp til at bearbejde deres oplevelse, er det betryggende, at de kan ringe til kyndige offerrådgivere, der kan tage en god samtale med dem og om nødvendigt vejlede dem i forhold til anden hjælp – eventuelt terapi eller behandling” siger leder af Forebyggelsesenheden, politikommissær Poul Brix Bjerregaard.

 

Hvordan bliver du offerrådgiver?

Alle offerrådgivere skal gennemgå Offerrådgivningens grunduddannelse, som klæder dig på til, hvordan du taler med og hjælper mennesker i krise. Derudover vil du på grunduddannelsen lære om Offerrådgivningen som organisation, samarbejdet med politiet og henvisningsmulighederne. 

Du kan søge mere information om Offerrådgivningen, og hvad det vil sige at være offerrådgiver, på offerraadgivning.dk. Du kan også læse stillingsopslaget på frivilligjob.dk.

Ønsker du at søge stillingen som frivillig offerrådgiver, så send din ansøgning og dit CV på mail til BORNH@politi.dk.

Pressekontakt

 

E-mail: bornh-kommunikation@politi.dk

Telefon: 2323 1448

23. maj 2024

Bornholms Politi

Midlertidigt droneforbud til Folkemødet 2024

Bornholms Politi indfører et midlertidigt droneforbud til Folkemødet 2024 af sikkerhedsmæssige årsager.

30. april 2024

Bornholms Politi

Borgernes tryghed er høj på Bornholm

Justitsministeriet har udgivet den årlige tryghedsundersøgelse, som blandt andet viser, at 92 procent af borgerne på Bornholm grundlæggende er trygge i deres nærområde. Det er højere end landsgennemsnittet på 88 procent.

17. april 2024

Bornholms Politi

Politiet søger overvågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle

Bornholms Politi rækker ud til borgere, der har videoovervågningsbilleder fra Kirkegade i Hasle, for eksempel fra privat overvågning eller såkaldte dashcam's fra biler.