Spring til hovedindhold

Forslag

Bornholms Politi

Nyhed

2. juni 2023 12:52

Vil du være offerrådgiver på Bornholm?

Har du lyst til at gøre en forskel for andre, og har du mod på at tale med mennesker, som er ramt af en forbrydelse eller en ulykke? Så kan det være, det er dig, vi mangler til at udfylde rollen som offerrådgiver på Bornholm.

I forbindelse med genetableringen af Offerrådgivningen på Bornholm søger vi med lys og lygte efter personer, som brænder for at gøre en forskel for andre og er gode til at lytte.

Som offerrådgiver vil du sammen med andre frivillige skulle hjælpe ofre, vidner og pårørende bedst muligt, når de søger hjælp gennem Offerrådgivningen. Derudover består opgaven i at hjælpe ofre, vidner og pårørende med at få struktur på en voldsom hændelse for derigennem at hjælpe med at bearbejde oplevelsen. Som offerrådgiver skal du også kunne vejlede om retsprocessen og eventuelt henvise til anden hjælp.

”Ved Bornholms Politi tilstræber vi et tæt samarbejde med Offerrådgivningen og påskønner det arbejde, de gør for personer, som har været udsat for en voldsom oplevelse. Når vi møder borgere, der har brug for hjælp til at bearbejde deres oplevelse, er det betryggende, at de kan ringe til kyndige offerrådgivere, der kan tage en god samtale med dem og om nødvendigt vejlede dem i forhold til anden hjælp – eventuelt terapi eller behandling” siger leder af Forebyggelsesenheden, politikommissær Poul Brix Bjerregaard.

 

Hvordan bliver du offerrådgiver?

Alle offerrådgivere skal gennemgå Offerrådgivningens grunduddannelse, som klæder dig på til, hvordan du taler med og hjælper mennesker i krise. Derudover vil du på grunduddannelsen lære om Offerrådgivningen som organisation, samarbejdet med politiet og henvisningsmulighederne. 

Du kan søge mere information om Offerrådgivningen, og hvad det vil sige at være offerrådgiver, på offerraadgivning.dk. Du kan også læse stillingsopslaget på frivilligjob.dk.

Ønsker du at søge stillingen som frivillig offerrådgiver, så send din ansøgning og dit CV på mail til BORNH@politi.dk.

Pressekontakt

 

E-mail: bornh@politi.dk 

Telefon: 2323 1448

15. september 2023

Bornholms Politi

31-årig idømmes seks måneders fængsel

En 31-årig mand fra Bornholm er ved Retten på Bornholm idømt seks måneders fængsel for flere forhold af indbrudstyveri samt tyveri, vold, hærværk, og besiddelse af hash. Manden modtog dommen.

30. juni 2023

Bornholms Politi

Bornholms Politi med opfordring til bornholmerne: Registrer dine overvågningskameraer

Har du et overvågningskamera, der filmer et offentligt område, som benyttes til almindelig færdsel? Så har du som virksomhedsejer pligt til at registrere dit kamera i politiets kameraregister.

28. juni 2023

Bornholms Politi

Bornholmerne er fortsat blandt de tryggeste i landet

Næsten 93 procent af bornholmerne føler sig grundlæggende trygge, dér hvor de bor. Det viser Justitsministeriets årlige Tryghedsundersøgelse, der samtidig slår fast, at bornholmerne har høj tillid til politiet.