Spring til hovedindhold

Forslag

Fakta

Fakta om Bornholms Politi.

Bornholms Politi dækker Bornholm og øgruppen Ertholmene. Bornholms Politi ledes fra Politigården i Rønne, hvor omkring 100 medarbejdere arbejder.

 

Bornholms Regionskommune har et befolkningstal på ca. 40.000, en kyststrækning på 158 km og et areal på 588 km2. Øen ligger 146 km fra København, 37 km fra Sverige, 88 km fra Tyskland og 90 km fra Polen. 

 

Bornholm besøges af ca. 600.000 turister hvert år, og turisterhvervet betyder meget for det bornholmske samfund. I store træk er Bornholms nordlige kystlinje kendetegnet ved en stor forekomst af klipper og sten, mens den sydlige kystlinje skifter mellem stenstrand og meget fine sandstrande.

 

Øgruppen Ertholmene er beliggende 10 sømil (ca. 18 kilometer) nordøst for Bornholm, og er en øgruppe på samlet 0,38 km2. Øgruppen består af Christiansø, Frederiksø samt seks ubeboede øer og skær. Der bor omkring 80 fastboende på Ertholmene, og ø-gruppen besøges hvert år af ca. 75.000 turister. Ertholmene er administrativt underlagt Forsvarsministeriet, og en administrator på øgruppen har visse politimæssige opgaver og beføjelser, eksempelvis grænsekontrol.

 

Farvandet i Østersøen har en stor trafik af kommercielle fartøjer og i en vis udstrækning af lystfartøjer. Farvandet mellem Bornholm og Sverige er således et af verdens mest trafikerede stræder.