Spring til hovedindhold

Forslag

Forebyg tricktyveri i hjemmet

Undgå tricktyveri fra privat beboelse, som fx i dit hus, rækkehus, ældrebolig eller lejlighed. Beskyt dig selv ved at følge disse gode råd.

Nogle borgere oplever desværre at blive udsat for tricktyveri i deres eget hjem. Tricktyve kan fx finde på at udgive sig for at være fra politiet, et elselskab eller hjemmeplejen for at få adgang til dit hjem og dine private ejendele. Du bør derfor være opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind. Se, hvad du kan gøre for at sikre dig mod tricktyveri i hjemmet.

 

Print denne flyer, hæng den op relevante steder, eller giv den til én i din omgangskreds, som har brug for en kærlig påmindelse om at passe på sig selv og være opmærksom på svindlere.

 

Flyer om svindel og tricktyverier

Gode råd fra politiet
Hvis du ikke allerede har en dørspion, er det en god idé at få monteret en. På den måde kan du se, hvem der står uden for døren, før du lukker vedkommende ind. Du kan også bruge en sikkerhedskæde, som du først lukker helt op, når du ved, om det er en person, du har en aftale med.
Sørg for at lave faste aftaler med fx hjemmeplejen, din vicevært eller VVS’eren, og luk kun folk ind, du kender, som fx venner, naboer og familie.

Bed om at se legitimation, hvis fx politiet eller hjemmeplejen ringer på, og du ikke har en aftale med dem. Ved at se legitimation kan du verificere om vedkommende er den, han/hun udgiver sig for at være.

 

Hvis du er i tvivl om, hvordan et politiskilt skal se ud, kan du se det her:

 

Politiets distinktioner, id og markering

Når du ikke bruger dine smykker eller andre værdier, så gem dem væk. Undgå at have for mange kontanter liggende derhjemme, og lad ikke din pung ligge frit fremme.
Vær forsigtig og opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind, og brug generelt din sunde fornuft.

Er skaden sket?

Hvis du er blevet udsat for for et tricktyveri i hjemmet, bør du anmelde det til politiet.

Anmeld