Spring til hovedindhold

Forslag

Nordjyllands Politi

Nyhed

7. juni 2022 15:27

Mistænkt til knivstikkeri anholdt – offer fortsat i yderst kritisk tilstand


Den 40-årige mand, som Nordjyllands Politi mistænker for fredag d. 3. juni 2022 at have stukket en 37-årig mand med kniv i Hobro, er d. 6. juni 2022 blevet anholdt i Italien. Det 37-årige offer er i yderst kritisk tilstand. De pårørende er underrettet.

Det oplyser den ansvarlige for politiets efterforskning af sagen, politikommissær Carsten Straszek. 

Anholdelsen skete i Milano i det nordlige Italien. Nordjyllands Politi har ikke mulighed for at gå i detaljer med det konkrete forløb af selve anholdelsen foretaget af italiensk politi, men politiet har modtaget oplysninger om, at anholdelsen foregik i lufthavnen i Milano d. 6. juni 2022. 

 

International arrestordre udsendt

Søndag d. 5. juni 2022 fik Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi den 40-årig mistænkte mand varetægtsfængslet in absentia som følge af sigtelsen for forsøg på manddrab. Det medførte også en international arrestordre mod manden.  

”Og det var dette, der mandag d. 6. juni medførte, at italiensk politi kunne skride til anholdelse. Det er jeg naturligvis tilfreds med er sket så hurtigt,” lyder det fra politikommissær Carsten Straszek, der tilføjer, at næste skridt er, at den anholdte hurtigst muligt skal udleveres til Danmark til videre retsforfølgning. 
”Det har jeg ikke på nuværende tidspunkt tidshorisonten på. Vi har respekt for den proces, der nu skal køre hos vores kolleger i Italien – og så er vi klar til at hente den anholdte mand til Danmark, når italienernes politiarbejde i forbindelse med anholdelsen er afsluttet.”  

Efterforskning i fuld gang 

Imens fortsætter Nordjyllands Politi intense efterforskning af sagen, understeger politikomissæren, der siger: 

”Vi efterforsker på fuldt blus. Vi har stadig et stort arbejde foran os. Det består blandt andet i at kortlægge hele forløbet før, under og efter knivstikkeriet. Vi foretager afhøringer, forhøringer, forskellige undersøgelser og en række andre efterforskningsskridt. Alt sammen med det formål at stykke et præcist billede sammen af, hvad der er foregået.” 

 

Tak til offentligheden 

Det 37-årige offer er fortsat i yderst kritisk tilstand, og sagen efterforskes af Nordjyllands Politi som forsøg på manddrab. De pårørende til den 37-årige mand er underrettet. 

”Vi kan ikke udtale os yderligere om sagen af hensynet til det videre efterforskningsforløb, men jeg vil gerne sige tak til alle de borgere, der har henvendt med oplysninger i denne meget alvorlige sag,” siger Carsten Straszek, og han pointerer, at hvis man ligger inde med informationer af betydning for sagen, så er man fortsat velkommen til at ringe til politiet på telefon 114.  
 
Politiet har ingen yderligere kommentarer til sagen, og Nordjyllands Politi henstiller til, at medierne fjerner navn og billede af den mistænkte mand, der nu er anholdt.  

 

 

Pressens kontaktperson: 

Carsten Straszek, politikommissær, Nordjyllands Politi, 6118 7594
 

Pressekontakt

Christian Brinck

E-mail: cbr013@politi.dk
Telefon: 51356716
 
Lene Kold 
E-mail: lko024@politi.dk  
Telefon: 51738871

 

Vagtcentralens pressetelefon
Telefon: 51541555

Flere nyheder

19. august 2022

Nordjyllands Politi

Tyverier fra kirker – flere mistænkte varetægtsfængslet

Efter en kvik borgerhenvendelse pågreb Nordjyllands Politi i går torsdag den 18. august 2022 fem personer, som mistænkes for at stå bag indbrud i en række nordjyske kirker. Tre af de mistænkte blev varetægtsfængslet i dag efter et lukket grundlovsforhør ved Retten i Hjørring.

17. august 2022

Nordjyllands Politi

Færdsel i Frederikshavn: skolekontroller med skulderklap

Hvert år laver politiet færdselskontroller ved landets skoler, når børnene starter i skole. I Frederikshavn kommune har lokalbetjentene også været flittigt omkring – og det er heldigvis blevet til flere skulderklap end sager.

15. august 2022

Nordjyllands Politi

Videozoner indført i Hjørring og Hobro

I samråd med lokale beboere, aktører og kommuner har Nordjyllands Politi nu indført videozoner i Hjørring og Hobro bymidte. Zonerne er markeret med skiltning. Kameraerne skal som i andre byer bidrage til tryghed og styrke politiets efterforskning.

Forslag