Spring til hovedindhold

Forslag

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale med børn

Anmeld, hvis du ser eller har kendskab til indhold på hjemmesider, sociale medier eller andre steder, som omtaler eller viser seksuelle overgreb på børn.

I din anmeldelse skal du angive linket til hjemmesiden som du har set, eller har kendskab til, har ulovligt materiale. Undgå selv at søge efter materialet, eller downloade / gemme materialet på din computer eller smartphone. Du risikerer at blive straffet for besiddelsen. 
Hvis du ikke har MitID, kan du stadig lave en anmeldelse - brug da løsningen nedenfor. 

Undgå selv at søge efter materiale eller downloade billeder eller videoer, som indeholder seksuelle overgreb mod børn. Hvis du gør det, risikerer du at blive straffet.

Hav følgende parat

MitID, hvis du skal anmelde og er over 15 år gammel

Oplysninger om gerningspersonen: navn, brugernavn på sociale medier, personlig hjemmeside, e-mail-adresse og/eller telefonnummer

Navnet på, og eventuelt et link til platformen, hvor hændelsen er sket (Fx Snapchat)

Eventuelt et link til hjemmesiden (hjemmesidens adresse, også kaldet URL) eller navn på den/de hjemmesider, hvor hændelsen er foregået

Det sker der efter din anmeldelse
Når du har sendt din anmeldelse, bliver den registreret hos National enhed for Særlig Kriminalitet. Du får en kvittering for at have sendt din anmeldelse. Denne kvittering kan du downloade som en PDF-fil med det samme. Du får den også sendt som digital post. Personen, der har været udsat for hændelsen, får en ny kvittering når sagen behandles. Er du under 15 år og har anmeldt uden at logge på med MitID, får du dog ikke sendt kvitteringen som digital post.
Vi kontakter personen, som har været udsat for hændelsen, hvis der er behov for at få flere oplysninger. Vi kontakter også ham/hende, hvis der er nyt i sagen. I mellemtiden er du velkommen til at kontakte os på telefon 114, hvis du evt. har flere oplysninger i sagen. Oplys gerne det journalnummer, du har fået tilsendt på din kvittering. 
Værd at vide om seksuelt misbrug af børn på nettet
Det er strafbart at udbrede, besidde eller at gøre sig bekendt med seksuelt materiale af personer under 18 år. Seksuelt materiale dækker over seksuelt misbrug af børn, men også gengivelser af børn, hvor der er fokuseret på kønsdelene.

 

Eksempler på digitalt overgrebsmateriale med seksuelt misbrug af børn kan være:

 

  • Et barn modtager et krænkende billede, video eller tekst, uden at have bedt om at få det
  • En gerningsprofil lokker et barn til at foretage sig noget seksuelt på nettet, for eksempel at sende et nøgenbillede eller en video af sig selv
  • Efter et barn har sendt et seksuelt billede/video af sig selv, truer gerningsprofilen med at dele det, medmindre barnet sender flere seksuelle billeder/videoer
  • Efter et barn har sendt et seksuelt billede/video af sig selv, truer gerningsprofilen med deling, medmindre barnet betaler penge
  • En voksen, der udgiver sig for at være et barn, giver gaver, eller chatter med et barn, med henblik på senere seksuel udnyttelse. For eksempel ved at sende/modtage nøgenbilleder og video, eller mødes fysisk.

 

Flere eksempler på digitalt seksuelt materiale indeholdende overgreb mod børn:

  • Fotografier og filmsekvenser med en person under 18 år, der er er alene og udfører seksuel aktivitet, fx onani
  • Fotografier og filmsekvenser med en eller flere personer under 18 år, hvor der udføres seksuel aktivitet, fx samleje eller anden seksuel adfærd
  • Fotografier og filmsekvenser med en eller flere personer under 18 år, hvor der udføres seksuel aktivitet, der indeholder vold, tvang, voldtægt samt seksuel omgang med dyr.

Begrebet bliver internationalt brugt som betegnelse for tilfælde, hvor en voksen person systematisk eller ved manipulation udnytter sin alders- eller erfaringsmæssige overlegenhed til at opbygge en relation til en mindreårig på internettet.

 

Formålet med at opbygge denne relation er at begå seksuelle overgreb eller lokke den mindreårige til at sende nøgenbilleder af sig selv.

 

Grooming

Sextortion er sammensat af ordene 'sex' og det engelske ord for afpresning 'extortion'.
 
Sextortion betegner tilfælde, hvor en person lokker en mindreårig til at optræde nøgen og seksuelt foran et kamera, ofte under påskud af at være en jævnaldrende person.
 
Herefter bliver den mindreårige truet med, at billederne eller videoerne offentliggøres, hvis ikke han/hun betaler penge, optræder i mere grænseoverskridende seksuelle scener eller måske i sidste ende mødes for at have sex.

 

Sextortion

Med internettet er der også opstået den mulighed, at gerningsmænd kan bestille seksuelle overgreb på børn i udlandet for herefter at se og styre overgrebet via webcam og chat.
 
Ofrene for disse overgreb bor ofte i fattige områder i lande som Filippinerne, mens gerningsmændene, der bestiller og finansierer overgrebet, sidder i lande som Danmark. Du kan anmelde disse overgreb på samme måde, som det er beskrevet ovenfor.
 

Sexturisme

Anmeld

Ring 112, hvis du eller andre er i akut fare. Ring 114 eller mød personligt op på en politistation, hvis du har har været udsat for en forbrydelse, men ikke har akut brug for politiets hjælp.

Find kontaktoplysninger på din politikreds