Spring til hovedindhold

Forslag

Forebyg digitale sexkrænkelser

En digital sexkrænkelse er typisk en handling, hvor nøgenbilleder, video eller billeder af seksuel karakter bliver delt eller offentliggjort uden samtykke fra den afbildede person.

Det kan også være, hvis du modtager krænkende eller stødende billeder eller video af seksuel karakter fra en anden person, uden at du har samtykket.

 

En digital sexkrænkelse er strafbar og efterforskes af politiet. Vi opfordrer alle, der har været udsat for en digital sexkrænkelse, til at anmelde det til politiet.

Gode råd til at forebygge ulovlig billeddeling
Spørg altid om lov, inden du deler billeder af andre. Hvis du deler et billede eller en video, så husk at der kan være risiko for, at personen videresender det til andre.
Oplever du noget grænseoverskridende, så sig fra, og respekter, når andre gør det.
Gode råd, hvis du har været udsat for ulovlig billeddeling
Har du fået delt et billede uden dit samtykke, så fortæl det til en du stoler på. Selvom det måske kan føles svært eller pinligt at tale om, er det vigtigt at få talt med andre. Det kan hjælpe mod følelsen af ensomhed, men også sørge for, at du får den rette støtte og hjælpe til at håndtere situationen. 

Hos politiet har vi ansatte, der kan hjælpe med få at fjernet billeder og videoer af seksuel karakter, der ligger på internettet. Det er i kraft af din anmeldelse til politiet, at vi kan hjælpe med at få taget materialet ned. Når et billede først er blevet delt på nettet, kan det dog være svært at få nedtaget, da det kan være blevet delt mange gange og på forskellige platforme.

 

Red Barnet og Børns vilkår arbejder ligeledes med at få materiale nedtaget fra internettet, så hvis du ser noget, kan du kontakte dem for råd og vejledning. Hos Red Barnet kan du finde slettevejledninger til langt de fleste sociale medier.

Få støtte, hjælp og rådgivning, hvis du er blevet udsat for en digital sexkrænkelse

Er du blevet udsat for en digital seksualforbrydelse?

Hvis du er blevet udsat for ulovlig deling af billeder eller videoer af dig i en seksuel sammenhæng eller anden digital sexkrænkelse, bør du anmelde det til politiet.

Anmeld