Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

18. marts 2021 12:32

31-årig idømt to års fængsel og udvisning for støtte til Islamisk Stat

En 31-årig gambiansk mand er ved Retten i Odense blevet idømt to års fængsel samt udvisning af Danmark for bestandig for at fremme virksomheden for terrororganisationen Islamisk Stat.

Manden er fundet skyldig i at støtte og rådgive personer, der havde til hensigt at begå terrorhandlinger samt at forsøge på at skaffe økonomisk støtte til Islamisk Stats terrorvirksomhed i Mali og Libyen. Han er også fundet skyldig i via internetportalen Telegram at have udbredt propaganda fra Islamisk Stat, navnlig med fokus på, hvordan man undgår at blive opdaget, når man kommunikere på internet portalen Telegram. 

 

Desuden er han dømt for at have oprettet en lukket kanal på Telegram, hvor han gemte en meget stor mængde propagandamateriale – herunder opskrifter på at lave bomber og gift, henrettelsesvideoer samt talrige opfordringer til at slå vantro ihjel. På kanalen offentliggjorde han også opfordringer til muslimer om at gå i krig mod Kina ved at begå drab og foretage kidnapninger.

 

Kanalen blev oprettet i et forsøg på at udbrede og skjule propagandamateriale for myndighederne, efter at Telegram i samarbejde med Europol havde lukket og slettet en lang række brugerkonti, der indeholdt propaganda materiale fra Islamisk Stat. 

 

-Det har været en udfordrende sag, fordi vi har haft en tiltalt mand, som har arbejdet med at hjælpe andre med at slette deres elektroniske spor. Det har været kompliceret at skulle bevise, at den nu dømte faktisk var identisk med den person, der stod bag det ulovlige materiale på Telegram. Men det lykkedes heldigvis, siger specialanklager Klaus Lauridsen fra Fyns Politi. 

 

Den 31-årige er dømt efter straffelovens §114e, der handler at støtte terrorvirksomhed - straffelovens §136 stk 1 og 2, der handler om offentligt at billige terror og opfordre til en forbrydelse samt straffelovens §114b, der handler om forsøg på at finansiere terrorvirksomhed.

Den 31-årige mand blev anholdt den 11. december 2019 på en gård lidt uden for Munkebo på Fyn. 

 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

10. maj 2021

Fyns Politi

Politiet til stede på to adresse på Østfyn og Midtfyn

I forbindelse med efterforskningen af en større sag om økonomisk kriminalitet er Fyns Politi i øjeblikket til stede på to adresser på henholdsvis Midtfyn og Østfyn.

6. maj 2021

Fyns Politi

Fem anholdt under politiaktion

Fyns Politi har tidligt torsdag morgen anholdt fem mænd i forbindelse med en igangværende sag.

4. maj 2021

Fyns Politi

Ophævelse af visitationszone i Vollsmose i Odense

Fyns Politis politidirektør, Arne Gram har besluttet ikke at forlænge visitationszonen i Vollsmose i Odense, når den udløber i dag, tirsdag den 4. maj 2021 klokken 19:00.