Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

22. juni 2021 14:54

51-årig mand idømt fire års fængsel for grove seksuelle overgreb mod sin datter

En nu 51-årig islandsk statsborger er ved Retten i Svendborg blevet idømt fire års fængsel for gennem fire år at have begået voldtægt mod sin mindreårige datter. Overgrebene fandt sted i perioden 2006-2010, da datteren var mellem 5-9 år gammel.

Den 51-årige mand begik overgrebene under samvær med datteren dels på Island dels i et sommerhus på Østfyn. Overgrebene skete under tvang, hvor manden enten brugte vold eller truede sin datter med vold for opnå, hvad han ville. Den forurettede, der i dag er 19 år, har ikke set sin biologiske far siden 2010.

”Det er på flere måder været en usædvanlig sag. Dels er der tale om en lang række af meget grove overgreb mod den tiltaltes egen datter, dels er det en sag, hvor vidneforklaringerne har spillet en helt afgørende rolle, fordi tidsrummet mellem anmeldelsen og selve overgrebene er så stort, at der ikke har været nogen fysiske beviser i sagen. Særlig det faktum, at pigen havde betroet sig til to veninder meget tidligt i forløbet, har været en afgørende faktor for, at vi overhovedet kunne rejse sagen og i dag få gerningsmanden dømt”, siger senioranklager Jacob Thaarup fra Fyns Politi.

Den nu dømte mand var tiltalt for overtrædelse af Straffelovens § 216, stk. 1 (voldtægt), jf. til dels § 225 (andet seksuelt forhold end samleje), jf. § 210, stk. 1, og stk. 3 (samleje med slægtning i lige linje).

Sagen blev anmeldt til Fyns Politi i december 2018 af Nyborg Kommune. Den 2. juni 2020 blev den nu dømte mand varetægtsfængslet in absentia. Efterforskningen viste, at han formentlig opholdt sig i Spanien, og der blev derfor udstedt en europæisk arrestordre. Den 17. oktober blev manden anholdt i den spanske by, Alicante. Den 1. december blev han udleveret til Fyns Politi, og dagen efter blev han fremstillet i et grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Han har været fængslet lige siden.

Ud over fire års fængsel, blev manden også idømt udvisning af Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Han blev efter domsafsigelsen atter fængslet. Den dømte mand har under hele forløbet kategorisk afvist alle anklager. Han valgte omgående at anke dommen.

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.