Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

24. marts 2023 08:37

Aktion mod vanvidsbilisme - 7 biler beslaglagt og 8 personer sigtet

Fyns Politi har i dag den 24. marts 2023 gennemført en aktion mod vanvidsbilisme. Aktionen har haft fokus på at beslaglægge biler, der har været brugt til drifting og/ eller kap- og væddeløbskørsel. De 7 biler er beslaglagt på Fyn og i Jylland. 8 personer er sigtet i sagen.

Aktionen er et resultat af længere tids efterforskning, hvor Fyns Politi har fundet frem til, at de nu 8 sigtede personer og deres 8 køretøjer har deltaget i det der kaldes ”drifting” og / eller kap- og væddeløbskørsel i forbindelse med ulovlig streetrace.

 

Vigtigt signal til miljøet

Leder af Operativ Færdsel ved Fyns Politi, politikommissær Anders Brahe siger om aktionen: - Aktionen i nat gik som planlagt. Vi har et mål om at ramme det miljø, der arrangerer og kører ulovligt gaderæs ved at beslaglægge køretøjerne og sigte ejerne for vanvidskørsel, som giver ubetinget fængselsstraf første gang samt ubetinget frakendelse af førerretten i 3 år. Med denne type indsats ønsker vi at sende et kraftigt signal om, at hverken politi eller borgere tolerer farlig og utryghedsskabende adfærd i trafikken.

Ulovligt gaderæs er utryghedsskabende og generende for de borgere, der bor og færdes i de områder, hvor der køres gaderæs. Ydermere er gaderæs farlige, fordi der er tale om vanvidskørsel på offentlig vej i køretøjer, der ofte er ulovligt manipuleret og ikke overholder retningslinjerne for, at et køretøj skal være forsvarligt, sikkert og lovligt indrettet. 

 

 

De 8 sigtede personer er fra både Fyn og Jylland: 

- En 24-årig mand fra Fyn
- En 22-årig mand fra Fyn
- En 21-årig mand fra Fyn
- En 26-årig mand fra Fyn
- En 18-årig mand fra Østjylland 
- En 26-årig mand fra Østjylland 
- En 26-årig mand fra Østjylland 
- En 22-årig mand fra Sydøstjylland

De 8 personer er alle sigtet for vanvidskørsel, og de 7 biler er beslaglagt med henblik på konfiskation.

Aktionen er planlagt og udført af Fyns Politi med deltagelse af kolleger fra hhv. Østjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.  
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

23. april 2024

Fyns Politi

Fælden klappede på Fyn

En 57-årig mand fra Nordfyns Kommune blev i dag i grundlovsforhør ved Retten i Odense fængslet i 4 uger. Han er sigtet for i alt 17 forskellige forhold og flere er på vej. ​

23. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidne i forbindelse med et færdselsuheld i en Nettobutik

Onsdag den 17. april kørte en bil ind gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med efterforskningen af sagen, søger Fyns Politi et vidne.

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.