Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

24. marts 2023 08:37

Aktion mod vanvidsbilisme - 7 biler beslaglagt og 8 personer sigtet

Fyns Politi har i dag den 24. marts 2023 gennemført en aktion mod vanvidsbilisme. Aktionen har haft fokus på at beslaglægge biler, der har været brugt til drifting og/ eller kap- og væddeløbskørsel. De 7 biler er beslaglagt på Fyn og i Jylland. 8 personer er sigtet i sagen.

Aktionen er et resultat af længere tids efterforskning, hvor Fyns Politi har fundet frem til, at de nu 8 sigtede personer og deres 8 køretøjer har deltaget i det der kaldes ”drifting” og / eller kap- og væddeløbskørsel i forbindelse med ulovlig streetrace.

 

Vigtigt signal til miljøet

Leder af Operativ Færdsel ved Fyns Politi, politikommissær Anders Brahe siger om aktionen: - Aktionen i nat gik som planlagt. Vi har et mål om at ramme det miljø, der arrangerer og kører ulovligt gaderæs ved at beslaglægge køretøjerne og sigte ejerne for vanvidskørsel, som giver ubetinget fængselsstraf første gang samt ubetinget frakendelse af førerretten i 3 år. Med denne type indsats ønsker vi at sende et kraftigt signal om, at hverken politi eller borgere tolerer farlig og utryghedsskabende adfærd i trafikken.

Ulovligt gaderæs er utryghedsskabende og generende for de borgere, der bor og færdes i de områder, hvor der køres gaderæs. Ydermere er gaderæs farlige, fordi der er tale om vanvidskørsel på offentlig vej i køretøjer, der ofte er ulovligt manipuleret og ikke overholder retningslinjerne for, at et køretøj skal være forsvarligt, sikkert og lovligt indrettet. 

 

 

De 8 sigtede personer er fra både Fyn og Jylland: 

- En 24-årig mand fra Fyn
- En 22-årig mand fra Fyn
- En 21-årig mand fra Fyn
- En 26-årig mand fra Fyn
- En 18-årig mand fra Østjylland 
- En 26-årig mand fra Østjylland 
- En 26-årig mand fra Østjylland 
- En 22-årig mand fra Sydøstjylland

De 8 personer er alle sigtet for vanvidskørsel, og de 7 biler er beslaglagt med henblik på konfiskation.

Aktionen er planlagt og udført af Fyns Politi med deltagelse af kolleger fra hhv. Østjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.  
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

17. juli 2024

Fyns Politi

Mand fremstilles i grundlovsforhør sigtet for omfattende bedrageri

En 33-årig mand bliver torsdag den 18. juli 2024 klokken 10.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Odense. Manden er indtil videre sigtet for omfattende bedrageri for mere end 642.000,- kr.

11. juli 2024

Fyns Politi

To mænd fremstilles i grundlovsforhør sigtet for bedrageri

To mænd på 43 år og 36 år bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 13.30 den 11. juli 2024 ved retten i Odense. De er begge sigtet for bedrageri for knap 300.000 kroner.

2. juli 2024

Fyns Politi

Mand idømt 12 års fængsel for besiddelse af amfetamin

Ved retten i Svendborg blev en 29-årig mand fra Svendborg den 1. juli 2024 idømt 12 års fængsel for besiddelse af 50 kilo amfetamin.