Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

28. september 2020 16:43

Døde havørne på Tåsinge blev forgiftet

De tre havørne, der den 21. september blev fundet døde under en rede på Tåsinge, blev forgiftet. Det har Center for Diagnostik, DTU, Danmarks Tekniske Universitet nu slået fast.

Der er tale om en voksen fugl og to unger, som er blevet undersøgt, fordi der var mistanke om, at de var blevet forgiftet. Fuglene havde formentlig være døde et par uger, da de blev fundet.

Undersøgelserne på laboratoriet hos Center for Diagnostik, DTU, Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby har vist, at giftstoffet Carbofuran blev fundet i alle tre fugle. 

Cabofuran er et stof inden for pesticidgruppen carbamater, og der bevirker, at musklerne lammes. Stoffet er yderst kraftigt, og det optages meget hurtigt via dyrets slimhinder. Konklusionen fra laboratoriet er, at giften slog fuglene ihjel. Cabofuran har været forbudt i EU siden 2008. 

Der blev tidligere i år fundet både en rød glente og en havørn i det samme område - begge fugle var døde og også her viste undersøgelserne, at fuglene var blevet forgiftet med Carbofuran. 

Fyns Politi efterforsker lige nu sagerne og vil meget gerne høre fra borgere, der måtte have relevante oplysninger. Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114.

 

Fyns Politi har mandag ikke mulighed for at komme med yderligere kommentarer.

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

29. oktober 2020

Fyns Politi

Fyns Politi nedlægger to hotspots

Da vejret er blevet koldt og efterårsagtigt, så har Fyns Politi besluttet at nedlægge de to hotspots Engen/Skovsøen i Fruens Bøge og Eventyrhaven begge i Odense.

22. oktober 2020

Fyns Politi

Stoffet PETN anvendt ved eksplosionsbrand i Svendborg

Fyns Politi har nu fået svar på, hvilket sprængstof, der blev anvendt i forbindelse med en voldsom eksplosion på Græskæmnervej 17 i Svendborg den 29. juni 2020. Husets beboer, en 60-årig mand omkom.

6. oktober 2020

Fyns Politi

Hotspot - hvad er hot, og hvad er not

Fyns Politi oprettede fredag den 2. oktober et hotspot i området ved og omkring Gråbrødre Plads i det centrale Odense. Men hvilke regler gælder egentlig i et hotspot-område – hvad er hot og hvad er not.