Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

21. februar 2019 11:50

Forlægelse af visitationszone og skærpet strafzone

Fyns Politi meddeler, at den skærpede strafzone samt visitationszonen, der begge udløber i dag torsdag den 21. februar klokken 12 forlænges, således at de er gældende frem til den 7. marts 2019 klokken 12.00. Det er politiets vurdering, at dette er nødvendigt for fortsat at forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger i området.

Årsagen til at Fyns Politi forlænger både visitationszonen og den skærpede strafzone er, at der i går aftes onsdag den 20. februar var en skudepisode ved Bøgetorvet i Vollsmose. Ingen blev ramt ved episoden, som Fyns Politi efterforsker netop nu, men det er politiets klare opfattelse, at hændelsen er et led i den igangværende bandekonflikt mellem to grupperinger. Politidirektøren ser det derfor nødvendigt at forlænge både den skærpede strafzone samt visitationszonen for at sikre, at borgerne, der bor og færdes i de berørte områder, kan færdes trygt og sikkert.

Både visitationszonen og den skærpede strafzone er således forlænget til fredag den 7. marts 2019 klokken 12.00.

 

Baggrund

Visitationszonen blev oprettet fredag den 25. januar 2019 efter, at der var blevet afgivet flere skud i Bøgeparken i Vollsmose i forbindelse med et igangværende opgør mellem lokale kriminelle grupperinger i området. Ingen mennesker blev ramt. 

Til trods for, at der var indført visitationszone, blev der igen tirsdag den 29. januar afgivet skud i området – denne gang i vejkrydset Åsumvej/Vollsmose Allé. Heller i forbindelse med denne skudepisode blev nogen mennesker ramt. To biler var impliceret i selve episoden. En tredje bil blev påkørt, da et af de to implicerede køretøjer stak af.

På baggrund af skudepisoden og det fortsatte opgør i det kriminelle miljø, besluttede politidirektøren den 1. februar at oprette en skærpet strafzone i et afgrænset område indenfor visitationszonen. 
Oprettelsen af en skærpet strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

 

Se kort over zonerne: 

Visitationszone

Skærpet strafzone

 

Læs afgørelsen her

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.

11. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi fjerner flere hunde på grund af groft uforsvarlig behandling

Flere hunde er af racen rottweilere er torsdag blevet fjerne fra en borger, da vedkommende ikke kunne tage vare på hundene. Der er tale om en 31-årig mand, der nu er sigtet for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

11. april 2024

Fyns Politi

Aktion ”Lommebamser” i Fyns Politi

Børn kan have brug for lidt ekstra tryghed, når de møder politiet i forbindelse med en voldsom eller ubehagelig hændelse. Derfor har Fyns Politi sat gang i aktion ”Lommebamse-ven”, som består i små hæklede og strikkede bamser, som både uniformerede patruljer og efterforskere kan benytte, når de rykker ud til en hændelse, hvor et barn er involveret og måske har brug for en ekstra ven at kramme. ​