Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

15. maj 2019

Hjælp politiet med at finde ejerne til tyvekoster i Jylland og på Fyn

Fem mænd – to fra Rumænien og tre fra Moldova - har siden den 9. marts siddet varetægtsfængslet sigtet for at have begået en lang række indbrud i Østjylland, Sydøstjylland, Syd- og Sønderjylland samt på Vestfyn. De fem blev anholdt på det vestlige Fyn. Foreløbig har Fyns Politi sat dem i forbindelse med 29 indbrud, men politiet tror, at de fem har endnu flere indbrud på samvittigheden og beder nu derfor offentligheden om hjælp.

Efter et større efterforskningsarbejde fandt politiet frem til ejerne af tyvekoster fra i alt 29 indbrud begået i Aabenraa, Haderslev, Kolding, Vejle, Hedensted, Fredericia, Horsens, Aarhus og på den vestligste del af Fyn, men der resterer forsat en omfattende mængde tyvekoster, som politiet ikke kan stedfæste, og dermed finder ejerne af. Derfor offentliggør politiet nu en række billeder, hvor nogen forhåbentlig genkender deres ejendele. 

"Det er bare en ekstra god dag på kontoret, når vi oplever, hvor glade folk bliver over at blive genforenet med deres elskede arvestykke, et værdifuldt ur eller smykke. At blive udsat for et indbrud er utroligt grænseoverskridende, og som politimand er derfor en særlig glæde, når vi som i denne sag kan få rigtig mange koster bragt sammen med de rette ejere igen – og ved at gå ud med billeder, håber vi at få opklaret endnu flere indbrud i denne omfattende sag," siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Politiet håber, at billederne af de mange koster vil få de rette ejere til at kontakte politiet. Efterforskningen har vist, at indbruddene alle er begået fra midten af februar frem til anholdelsen den 8. marts. Ud over billeder af smykker offentliggør politiet også billeder af tasker og forskellige pudebetræk, der sandsynligvis er  blevet brugt til at fragte det stjålne væk fra de enkelte gerningssteder. 

"Vi tror, at gerningsmændene blandt andet har fjernet tyvekosterne i pudebetræk, som de har pillet af en hovedpude i de forurettedes soveværelser. Derfor håber vi, at nogen kan genkende deres manglende pudebetræk, så vi forhåbentlig får opklaret endnu flere af de indbrud, vi tror, de sigtede har stået bag," siger Jesper Pedersen. 

Det var efter et tip fra offentligheden, at politiet kom på sporet af de fem formodede gerningsmænd. Tippet førte politiet til to ejendomme på det vestlige Fyn, hvor de fem sigtede var i gang med at pakke omfattende mængder af tyvekoster formentlig med henblik på at sælge dem i Rumænien. De mange smykker var nøje pakket i poser efter deres metalværdi.

"Vi er overbeviste om, at der er tale en gruppe, vi kan betegne som professionelle omrejsende  kriminelle. De er helt klart gået efter primært smykker og elektronik. Ud fra de koster, vi har kunnet fastlægge på gerningssteder, kan vi se, at gruppen har huseret i Østjyllands, Sydvestjyllands, Syd- og Sønderjyllands og Fyns politikreds," siger Jesper Pedersen. 

Der er ikke lavet en opgørelse over hvor store værdier, der er fundet tyvekoster for, men der er formentligt tale om et beløb på flere millioner. Alene fra et enkelt af gerningssteder var der tale om tyvekoster for et større sekscifret beløb.

De fem varetægtsfængslede er alle mænd. De opholdt sig lovligt i Danmark. To var ansat på en fynsk virksomhed udenfor bymæssig bebyggelse.  Der er ikke fundet stjålne designmøbler i forbindelse med sagen.

Alle henvendelser fra borgere vedrørende sagen bedes ske på e-mail:

fyn-indbrudsgruppen@politi.dk

Henvendelser fra pressen til Fyns Politi på pressetelefon: 9135 7902

 

Hjælp politiet med at finde ejerne til tyvekoster i Jylland og på Fyn 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg
E-mail: cny001@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

12. september 2019

Fyns Politi

Fyns Politi slår igen til mod hashsalget i Svendborg

Fyns Politi har i formiddags den 12. september 2019 ransaget flere adresser i Svendborg på grund af mistanke om hashsalg. Foreløbig en person er anholdt og sigtet i sagen.

12. september 2019

Fyns Politi

Aflysning af efterlysning

Fyns Politi efterlyste tidligere i dag to personer med billede i forbindelse med en sag om hærværk i Svendborg. Vi har nu haft kontakt til de to mænd, og de er således ikke efterlyste længere.

11. september 2019

Fyns Politi

Fyns Politi indfører visitationszone efter skudepisode ved Vollsmose

I går aftes og hele natten til i dag har Fyns Politi været massivt tilstede i og omkring Vollsmose efter en anmeldelse om en skudepisode i går aftes den 10. september 2019 kl 18.10. Efterforskning har vist, at der har været affyret skud, og Fyns Politi indfører derfor visitationszone.

Afvis cookies