Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

13. december 2019 09:47

Tag nogle simple forholdsregler for at undgå ubudne gæster

Hvis der er noget, du kan være sikker på her i julen, så er det, at indbrudstyve ikke holder juleferie. Julen er højtid for indbrud, og de ubudne gæster kommer ikke for at spise juleand og danse om juletræet. Fyns Politi opfordrer borgerne til at tage en række simple forholdsregler, for at holde indbrudstyvene væk.

Hvad enten du tager på juleferie eller bare er væk en enkelt dag eller aften, så er det ikke nok bare at låse og lukke døre og vinduer. Indbrudstyven skal nok finde vej ind alligevel. 

Indbrudstyve ser sjældent låse som en udfordring, og hvis huset ser forladt ud – ingen lys hverken ude eller inde, der er helt ryddet op, indkørslen er helt tom og postkassen er ved at eksplodere af reklamer og post. Så er scenen sat til det perfekte indbrud.

- Det handler om at få hjemmet til at se beboet ud, og at man sammen i nabolaget står sammen, så indbrudstyvene vælger jeres huse fra. Indbrudstyvene er sjældent uprofessionelle på deres felt, og de ved udmærket godt, hvad de skal holde øje med. Et hus, der ser forladt ud, er lige til at gå til siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi.

Vi har nogle gode råd til at sikre dit hjem mod indbrud:

1. Lad lys, radio og tv stå tændt. Brug et tænd/sluk ur eller en anden timerfunktion, gerne så det slukker og tænder på forskellige tidspunkter. Slå ringeklokken fra. 
2. Sæt bevægelsessensorer på din udendørsbelysning, så lyset automatisk tænder, hvis en ubuden gæst lister sin ind på grunden.
3. Lad være med at rydde op. Lad opvasken stå, vasketøjet hænge, sengene være uredte og legetøjet flyde på gulvet. Lidt rod får det til at se ud som om, der er nogen hjemme.
4. Gem værdifulde ting væk, så de ikke er synlige fra vinduerne
5. Få naboerne til at holde øje med dit hus, sætte en bil i indkørslen, tømme postkassen og bruge din skraldespand. Foreslå naboen at gå ture ved dit hus – og har det sneet, må de gerne traske godt med fodspor hen til huset døre, garage, carport osv. 
6. Lad være med at melde ud på de sociale medier, at du ikke hjemme.
7. Tilmeld dig Nabohjælp og hent deres nye App.

Selvom det ikke altid er nok at låse og lukke alle vinduer og døre, så er det en rigtig god ide, at forsyne hjemmet med gode låse og tyverisikrede vinduer, hvor der ikke er udvendige glaslister, som er sømmet fast med små søm. De er nemlig meget nemme at fjerne. 

- En anden god og effektiv idé er at hilse på folk i kvarteret og specielt dem, som man ikke kender. Tyve bryder sig ikke om at blive genkendt, så når man hilser på tyven, er han blevet set, og så er der risiko for at han er blevet genkendt. Dette kan få tyven til at forlade området, siger Jesper Pedersen. 

Har du været udsat for indbrud

Hvis du kommer hjem til et hus, der har været ramt af indbrud, så er det vigtigt, at du ikke røre ved noget, så politiet har mulighed for at sikre spor – fingeraftryk, DNA spor, fodaftryk – som kan være med til at finde frem til gerningsmanden. 
Hvis du opdager, der har været indbrud, så ring 114. Er tyven stadig i huset eller lige i nærheden, så ring 112.

Mød os til en snak om indbrud

Få gode råd om at forebygge indbrud i Fyns Politis mobile politistation, hvor to friske politifolk er klar til at give gode råd og vejledning. Her kan du møde den mobile politistation frem til nytår:  17/12-Kerteminde, 18/12- Nyborg, 19/12 – Kerteminde, 20/12- Nyborg, 23/12 – Rudkøbing, 27/12 – Svendborg, 30/12 - Rudkøbing

 

Her er andre steder du kan søge gode råd:

www.botrygt.dk
www.nabohjælp.dk
www.dkr.dk
www.stopindbrud.dk

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

23. november 2020

Fyns Politi

Forlængelse af visitationszone og skærpet strafzone

Politidirektør Arne Gram har besluttet at forlænge både den skærpede strafzone og visitationszonen, der begge udløber i dag, mandag den 23. november 2020 klokken 15. De to zoner forlænges i to uger frem til tirsdag den 8. december 2020 klokken 15.

18. november 2020

Fyns Politi

Koster fundet hos formodet indbrudstyv – er det mon dine?

En formodet indbrudstyv fra Munkebo-området sidder lige nu varetægtsfængslet for en række indbrud omkring Dyrup i Odense SV og i Odense S. Fyns Politi har i forbindelse med sagen beslaglagt en del koster fra forskellige indbrud, som man nu søger rette ejere til.

14. november 2020

Fyns Politi

Fyns Politi indfører skærpet strafzone og visitationszone i Vollsmose

Politidirektør Arne Gram, Fyns Politi meddeler, at der oprettes både skærpet strafzone og visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke fra lørdag den 14. november 2020 klokken 23.59. Formålet med at oprettet den skærpede strafzone og visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.