Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

17. december 2019 15:00

Fyns Politi beslaglægger hælervarer for en kvart million kroner.

I forbindelse med Fyns Politis efterforskning af far og søn, som den 29. oktober 2019 blev anholdt på deres bopæl i forbindelse med hæleri og formodning om op til flere indbrud, har Fyns Politis indbrudsgruppe fundet hælervarer til en værdi af 269.108,00 kr. Efterforskningen peger på, at de to sigtede har solgt designervarerne videre til intetanende privatpersoner.

De videresolgte design-genstande er bl.a. Poul Henningsen koglelamper, Hans J. Wegners Jakkens Hvile og Y-stole i sort eg og andre varer. Hælervarerne er fundet ved forskellige privatpersoner i bl.a. Nordjylland, Århus og Odense og er nu beslaglagt. Varerne vil komme hjem til deres rette ejere, når Fyns Politi er færdige med efterforskningen. 

De to mænd blev dagen efter anholdelsen den 30. oktober 2019, sigtet for hæleri og varetægtsfængslet i 4 uger. 
I morgen den 18. december skal de i retten igen, hvor Fyns Politi vil bede om fristforlængelse af varetægtsfængslingen i yderligere 4 uger, da man har brug for mere tid til efterforskning.  

 

Tabte penge

Fyns politi har været i kontakt med de privatpersoner, der har købt designervarerne, og det er specielt ærgerligt for dem, som ikke kun har tabt den vare, de troede de havde købt på lovlig vis, men også de mange penge, de har betalt for dem.

Politikommissær Finn Wegner fra efterforskningsgruppen i Fyns Politi fortæller: ”- Vi anbefaler, at man tænker sig godt og grundigt om, når man køber brugte ting særligt på nettet. Specielt ved designervarer og andre ting, hvor prisen er høj, og hvor ”ejeren”  ikke kan fremvise en kvittering eller et andet form for bevis for ejerskab, der bør borgere være særligt agtpågivende. Det er ærgerlige penge at tabe og specielt i den prisklasse”. 

Fyns Politi kan ikke sige mere om efterforskningen, da den stadig pågår. 

Fyns Politi har valgt ikke at sigte de privatpersoner, der har købt tingene, da det kan sandsynliggøres, at hælervarerne er købt i god tro. 

 

Et par af de solgte genstande, som nu er i Fyns Politis varetægt:

Koster 1

koster 2

https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/vi-soeger-ejerne-til-nogle-effekter-fra-indbrud/2019/11/15 
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

28. september 2020

Fyns Politi

Døde havørne på Tåsinge blev forgiftet

De tre havørne, der den 21. september blev fundet døde under en rede på Tåsinge, blev forgiftet. Det har Center for Diagnostik, DTU, Danmarks Tekniske Universitet nu slået fast.

28. september 2020

Fyns Politi

Farvel kørekort - Hej bøde!

Fyns Politis videobil fangede en billist med 154 km/t i vejarbejdszone på motorvejen ved Blommenslyst. Det koster bl.a. en betinget frakendelse.

28. september 2020

Fyns Politi

Status på alvorlig færdselsulykke i Odense fredag

Årsagen til den meget voldsomme bilulykke på Østerbro i Odense, der kort før klokken 22 fredag aften kostede to mennesker livet, er endnu ikke endelig afklaret. Politiet formoder, at bilisten mistede herredømmet over bilen, men først når bilinspektøren har afsluttet sine undersøgelser, vil årsagen til ulykken bliver endeligt fastslået.