Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

17. december 2019

Fyns Politi beslaglægger hælervarer for en kvart million kroner.

I forbindelse med Fyns Politis efterforskning af far og søn, som den 29. oktober 2019 blev anholdt på deres bopæl i forbindelse med hæleri og formodning om op til flere indbrud, har Fyns Politis indbrudsgruppe fundet hælervarer til en værdi af 269.108,00 kr. Efterforskningen peger på, at de to sigtede har solgt designervarerne videre til intetanende privatpersoner.

De videresolgte design-genstande er bl.a. Poul Henningsen koglelamper, Hans J. Wegners Jakkens Hvile og Y-stole i sort eg og andre varer. Hælervarerne er fundet ved forskellige privatpersoner i bl.a. Nordjylland, Århus og Odense og er nu beslaglagt. Varerne vil komme hjem til deres rette ejere, når Fyns Politi er færdige med efterforskningen. 

De to mænd blev dagen efter anholdelsen den 30. oktober 2019, sigtet for hæleri og varetægtsfængslet i 4 uger. 
I morgen den 18. december skal de i retten igen, hvor Fyns Politi vil bede om fristforlængelse af varetægtsfængslingen i yderligere 4 uger, da man har brug for mere tid til efterforskning.  

 

Tabte penge

Fyns politi har været i kontakt med de privatpersoner, der har købt designervarerne, og det er specielt ærgerligt for dem, som ikke kun har tabt den vare, de troede de havde købt på lovlig vis, men også de mange penge, de har betalt for dem.

Politikommissær Finn Wegner fra efterforskningsgruppen i Fyns Politi fortæller: ”- Vi anbefaler, at man tænker sig godt og grundigt om, når man køber brugte ting særligt på nettet. Specielt ved designervarer og andre ting, hvor prisen er høj, og hvor ”ejeren”  ikke kan fremvise en kvittering eller et andet form for bevis for ejerskab, der bør borgere være særligt agtpågivende. Det er ærgerlige penge at tabe og specielt i den prisklasse”. 

Fyns Politi kan ikke sige mere om efterforskningen, da den stadig pågår. 

Fyns Politi har valgt ikke at sigte de privatpersoner, der har købt tingene, da det kan sandsynliggøres, at hælervarerne er købt i god tro. 

 

Et par af de solgte genstande, som nu er i Fyns Politis varetægt:

Koster 1

koster 2

https://politi.dk/fyns-politi/nyhedsliste/vi-soeger-ejerne-til-nogle-effekter-fra-indbrud/2019/11/15 
 

Pressekontakt

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

21. februar 2020

Fyns Politi

Kommuner og politiet på Fyn i tæt samarbejde om både det svære og det nære

Kredsrådets samarbejdsplan for 2020 er klar. I planen er der både fokus på at styrke det lokale politiarbejde og de tryghedsskabende indsatser, og på at arbejde endnu tættere sammen om de mere komplekse og svære opgaver som bl.a. organiseret kriminalitet, it-kriminalitet og psykisk uligevægtige borgere.

14. februar 2020

Fyns Politi

Store bøder for ulovlig import og erhvervsmæssig handel med hundehvalpe

To mænd og én kvinde fra Fyn blev i sidste uge dømt i en sag om ulovlig import og salg af minimum 55 hundehvalpe fra Polen.

14. februar 2020

Fyns Politi

Fyns Politi søger ejere til Børge Mogensen stole

Fyns Politi søger ejere fra hele landet til sjældne Børge Mogensen stole beslaglagt i Købehavn

Afvis cookies