Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

28. oktober 2022 12:51

Ni mænd i alderen 20-26 år fundet skyldige i brutalt knivoverfald

Ni unge mænd i alderen 20-26 år blev fredag den 28. oktober 2022 alle fundet skyldige i et groft overfald. En 20-årig og en 21-årig mand blev stukket med kniv og tildelt flere slag på en p-plads i Dannebrogsgade i Odense. Den ene mand var i livsfare. Overfaldet skete den 13. januar 2022 kort før kl. 23.

Retten fandt, at overfaldet blev begået i forening af de ni dømte. De blev fundet skyldige i legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter - overtrædelse af straffelovens §245, stk 1, jf. §247, stk. 1, jf. §81a, stk.1. 
Retten fandt også, at det grove overfald havde baggrund i en verserende konflikt i det kriminelle bandemiljø, hvor der som led i konflikten er anvendt skydevåben. Ved overtrædelse af §81a kan straffen forhøjes indtil det dobbelte.

”Alle de dømte blev fundet skyldige i hovedforholdet, og dermed sender dagens dom et klart og vigtigt signal til det kriminelle bandemiljø, netop fordi Retten fulgte vores påstand om, at de kriminelle handlinger skete som en del af den verserende bandekonflikt. Vores beviskæde blev fulgt, og det kan vi i anklagemyndigheden kun være tilfredse med”, siger anklager Daniel Dokkedahl fra Fyns Politi.

Kun tre af de dømte fik fredag udmålt deres straf, fordi anklagemyndigheden har nedlagt påstand om, at seks af de skyldige skal fratages deres danske statsborgerskab og udvises af Danmark, netop fordi der er tale om en konflikt i bandemiljøet. 

De seks kan derfor se frem til, at retssagen for deres vedkommende fortsætter den 21. december 2022. Her vil de dels få udmålt deres straf og dels få afgjort, om de bliver frataget deres danske statsborgerskab og blive udvist af Danmark. Fælles for de seks er, at de har dobbelt statsborgerskab.

De fire, der fredag fik deres dom, blev idømt følgende straffe:

  • En 23-årig mand blev idømt 2 ½ års fængsel
  • En 23-årig mand blev idømt 4 1/2 års fængsel.
  • En 26-årig mand blev idømt 3 år og 4 mdr. fængsel.

For alle ni tiltalte i sagen gælder det, at Retten idømt dem et opholdsforbud mod, således at de i en periode, som Retten fastsætte, ikke må færdes eller opholde sig i Korsløkkeparken, Vollsmoseparken og Blangstedgård. I praksis betyder det, at de dømte ikke kan færdes på Nyborgvej, hvor de plejer at holde til.

Der var i alt ti tiltalte i sagen, men Retten besluttede at frikende en 23-årig mand. 

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng

 

E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

29. marts 2023

Fyns Politi

17-årig mand anholdt i forbindelse skudafgivelse i går aftes

Fyns Politi har anholdt en 17-årig mand fra Århus Kommune i forbindelse med en afgivelse af skud på Strandvejen i Seden i Odense i går aftes kl 21.30. Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Odense netop nu.

24. marts 2023

Fyns Politi

Aktion mod vanvidsbilisme - 7 biler beslaglagt og 8 personer sigtet

Fyns Politi har i dag den 24. marts 2023 gennemført en aktion mod vanvidsbilisme. Aktionen har haft fokus på at beslaglægge biler, der har været brugt til drifting og/ eller kap- og væddeløbskørsel. De 7 biler er beslaglagt på Fyn og i Jylland. 8 personer er sigtet i sagen.

22. marts 2023

Fyns Politi

Mand dømt for mere end 160 tilfælde af seksuelle overgreb mod børn og unge

En 59-årig mand fra Middelfart kommune er i dag ved Retten i Odense idømt 8 års fængsel for besiddelse af en større mængde børneporno og for mere end 160 forhold om seksuelle overgreb mod børn og unge via grooming på forskellige sociale medier og chatfora. Manden blev desuden idømt et kontaktforbud.

Forslag