Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

26. marts 2021 11:54

Politiet opretter tre hotspots på Fyn lige før påske

Masser af solskin fra en blå himmel – måske med så mange plusgrader, at vi kan mødes og hygge os sammen i det grønne. Det drømmer mange om. Men. For der er et men. Covid19 sætter fortsat begrænsninger for, hvor mange vi må forsamles. Derfor opretter Fyns Politi nu en række hotspots.

Fyns Politi opretter tre hotspots i politikredsen. De ligger i områder, hvor erfaringen har vist, at mange mennesker typisk forsamler sig. Et hotspot er et område, hvor politiet holder ekstra godt øje med, at forsamlingsforbuddet bliver overholdt. Aktuelt er forsamlingsforbuddet på 10 personer udendørs.

"I stedet for at vente til problemerne opstår, så har vi med vores erfaring i baglommen besluttet at oprette i alt tre hotspot i henholdsvis Odense og Svendborg. Placeringerne er udvalgt efter, at vi ved, det er er områder, hvor folk ynder at forsamle sig, når vejret er godt. Det er også baggrunden for, at vi netop indfører de tre hotspot lige op til påsken", siger politiinspektør Christian Rasmussen fra Fyns Politi.

Alle tre hotspot er beliggende i velkendte områder og var, frem til efterårskulden satte ind, også hotspots i 2020.

De nye hotspot, der gælder fra tirsdag den 30. marts 2021, er:

 

Odense

  • Munke Mose
  • Eventyrhaven

Der er i forvejen oprettet hotspot på Gråbrødre Plads, som fasholdes.

Svendborg:

  • Christiansminde Strandpark

De tre nye hotspots er udvalgt i samarbejde med kommunerne.

Fakta om hotspots: 

Hotspots er områder, som du frit kan færdes i, men hvor der vurderes at være en risiko for, at mange mennesker samles. Inden du bevæger sig ind i et hotspot-område, opfordres du derfor til at orientere sig om, hvor mange der allerede er i området og undgå at tage ophold hvis der i forvejen er mange mennesker til stede. Generelt opfordres borgerne til i videst muligt omfang at undgå at opholde sig i hotspot områder.

 

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng

 

E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

1. juni 2023

Fyns Politi

Mand fremstilles i grundlovsforhør

57-årig mand fremstilles i grundlovsforhør kl 1600 i forbindelse med sag om kartofler på Storebæltsbroen.

26. maj 2023

Fyns Politi

Mange gode tips i sag om bedrageri af ældre

Fyns Politi takker medierne og borgerne for at bidrage til at udfinde muligt ID på formodet gerningsmand, der har bedraget ældre borgere på Fyn og måske også andre steder i landet.

25. maj 2023

Fyns Politi

Fyns Politi efterlyser en gerningsperson i sager om snyd mod ældre borgere

Fyns Politi har de seneste dage modtaget flere anmeldelser om forskellige sager, hvor en eller flere gerningspersoner har udgivet sig for at være fra en bank, og har franarret ældre borgere for flere tusinde kroner. Fyns Politi har billeder af en af de formodede gerningspersoner, der nu efterlyses bredt.

Forslag