Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

24. april 2020 17:28

Seks varme steder på Fyn

Fyns Politi vil henover weekenden og de næste par uger have ekstra fokus på seks såkaldte ”Hotspots” på Fyn.

Chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj fra Fyns Politi siger:
- Vi har udvalgt seks lokationer som såkaldte ”hotspots”, hvor vi erfaringsmæssigt ved, at borgerne oftest mødes og er mange sammen. Vi vil selvfølgelig også være tilstede alle de andre steder, hvor folk samles – også selvom det ikke lige er et hotspot. 
 
De seks hotspots ligger i hhv Odense og Svendborg. Der vil i de kommende dage blive sat skilte op, der gør borgerne opmærksomme på, at stedet kan blive lukket, hvis der er for mange samlet.
 

Lokationerne er:

 
Kommune Adresse Lokation
Odense Finlandskaj  Byens Ø
Odense Filosofgangen  Munke Mose
Odense Flakhaven Eventyrhaven
Odense Skovalleen  Skovsøen/Engen
   
Svendborg ChristiansmindevejChristiansminde
Svendborg Skolevej  Krøyers Have
 
Det gode vejr og mere fritid til mange af os giver ekstra lyst og mulighed for at komme ud og være sammen med venner og familie. Men her er det vigtigt, at vi holder fast i de regler og anbefalinger der altså stadig gælder, selvom vejret er godt.
 

Mulighed for at give et opholdsforbud

- Det borgerne skal forstå er, at når de færdes i et af de her hotspots, så kan det godt være, at de selv kun går tre venner sammen og med to meters afstand til de andre gæster, men politiet ser på området som en helhed, og hvis det her er 1000 mennesker samlet på for lille et område, ja, så må vi bede folk om at forlade det, siger Lars Bræmhøj og fortsætter: – Vi har ingen særlig interesse i at give folk bøder eller oprette opholdsforbud. Det vigtigst for os er, at vi ikke har situationer, hvor risikoen for smittespredning øges unødigt. Når det er sagt, så kan det blive nødvendigt, at se nøjere på mulighederne for at give bøder og indføre opholdsforbud på de her lokationer. 
 
Et opholdsforbud betyder, at folk ikke må opholde sig eller færdes i et bestemt område. Det er bl.a. noget af det politiet vil overveje, når der tryghedspatruljeres ved de seks hotspots.

plakat
 
 

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

29. april 2024

Fyns Politi

Fynboerne er fortsat trygge i deres nabolag

Justitsministeriets årlige tryghedsundersøgelse er netop blevet offentliggjort. Igen er tilliden til politiet og trygheden på Fyn og øerne på et højt niveau.

23. april 2024

Fyns Politi

Fælden klappede på Fyn

En 57-årig mand fra Nordfyns Kommune blev i dag i grundlovsforhør ved Retten i Odense fængslet i 4 uger. Han er sigtet for i alt 17 forskellige forhold og flere er på vej. ​

23. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidne i forbindelse med et færdselsuheld i en Nettobutik

Onsdag den 17. april kørte en bil ind gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med efterforskningen af sagen, søger Fyns Politi et vidne.