Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

22. oktober 2020 11:16

Stoffet PETN anvendt ved eksplosionsbrand i Svendborg

Fyns Politi har nu fået svar på, hvilket sprængstof, der blev anvendt i forbindelse med en voldsom eksplosion på Græskæmnervej 17 i Svendborg den 29. juni 2020. Husets beboer, en 60-årig mand omkom.

Teknikerne fra NKC, National Kriminalteknisk Center og Beredskabsstyrelsen fandt spor af stoffet PETN, der anvendes i flere typer sprængstoffer – herunder formbart sprængstof, detonatorer og sprængsnor. 

NKC og sprængstofeksperterne fra EOD har desuden konkluderet, at der blev anvendt op mod et kilo sprængstof under eksplosionen.

Det har ikke været muligt at fastlægge, hvor sprængstoffet kom fra. Alt tyder på, der var tale om en enkeltstående ulykkelig hændelse.

Politiet har afsluttet efterforskningen i sagen. 
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

15. januar 2021

Fyns Politi

Kontrol af varebiler - masser af fejl, mangler og rod i papirerne

Fyns Politi havde torsdag kontrol af varebiler i og omkring motorvejen ved Nyborg. Og resultatet var nedslående: Af de 16 varebiler, der blev stoppet, havde 12 fejl, mangler og/eller rod i papirerne.

14. januar 2021

Fyns Politi

Medbragte kniv i retten og fik straksdom

En 44-årig mand fik onsdag en straksdom for at medbringe en kniv ind i Retten i Odense. Kniven blev opdaget i sikkerhedskontrollen, da manden tirsdag var på vej ind i retten i Odense, hvor manden skulle have behandlet en anden sag om butikstyveri, besiddelse af kniv samt en mindre sag om euforiserende stoffer.

13. januar 2021

Fyns Politi

21-årig mand varetægtsfængslet for drab i Vollsmose på tilfældig mand

En 21-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger i et grundlovsforhør ved Retten i Odense. Han er sigtet for den 24. juni 2020 at have skudt og dræbt en 31-årig mand ud for Egeparken i Vollsmose. Den dræbte befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende grupperinger i området.