Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

11. maj 2023 16:14

Tre personer anholdt og fængslet for at sælge narko til børn og unge helt ned i 13-års alderen i Svendborg


Fyns Politi har i går anholdt tre mænd for at salg af narko til bl.a. børn og unge i Svendborg. Det er den anden aktion i det lokale narkomiljø inden for kort tid.

To af mændene, der blev anholdt, har fået en straksdom og den sidste blev varetægtsfængslet i 4 uger.

Der er tale om tre mænd alle fra Svendborg Kommune:

A: en 19-årig mand blev varetægtsfængslet i 4 uger. Han er sigtet for videresalg af ikke mindre end 10,2 kg Hash og ikke mindre end 1,4 kg. Kokain.

B: en 32-årig mand fik en straksdom på 2 ½ års ubetinget fængsel for videresalg af 500 gram kokain og 5 kg. hash og forsøgt videreformidling af 100 gram amfetamin. Manden blev varetægtsfængslet efter dom. 

C: en 19-årig mand fik en straksdom på 1 års ubetinget fængsel for videresalg af 200 g kokain og 2 kg hash. Han blev varetægtsfængslet efter dom.  

Mange af de personer, der er blevet solgt til, er børn og unge ml. 13-18 år. 

Politikommissær Rasmus Tyllesen fra Fyns Politi siger: "Det er ingen hemmelighed, at vi tager salg af narko til særligt børn og unge meget alvorligt, og at det er noget, vi har arbejdet meget aktivt på at sætte en stopper for. Derfor er jeg også tilfreds med, at de her tre personer er anholdt, og at de dermed er kommet væk fra gaden. De to straksdomme, der er blevet givet i dag sender også et stærkt signal om, at det har alvorlige konsekvenser at sælge stoffer. Det synes jeg, er et vigtig budskab at få ud."

Anholdelserne kommer efter at politiet har efterforsket mod de tre personer over en periode. 

Grundlovsforhøret foregik i Retten i Svendborg og blev afholdt for lukkede døre. 
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

14. juni 2024

Fyns Politi

Fyns Politi efterlyser gerningsperson til hærværk på Assens Rådhus

Tirsdag og onsdag den 11. og 12. juni er Assens Rådhus blevet udsat for hærværk. Fyns Politi offentliggør fotos af gerningsmanden og beder offentligheden om hjælp.

13. juni 2024

Fyns Politi

To personer fundet døde på en adresse i Næsby i Odense

Fyns Politi modtog i dag kl. 9.22 en anmeldelse fra en bekymret borger, der ikke havde været i kontakt eller set livstegn fra sine naboer i noget tid. På baggrund af den bekymring, kørte Fyns Politi til adressen i Næsby i Odense,hvor husets beboere blev fundet afgået ved døden.

12. juni 2024

Fyns Politi

To personer anholdt og sigtet for gaderøverier i Nyborg

Fyns Politi i Nyborg har i morges anholdt og sigtet to personer for to gaderøverier. Der er tale om to mænd fra lokalområdet begge 20 år gamle. Den ene af personerne fremstilles i grundløvsforhør i dag kl 13 ved Retten i Svendborg.