Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

11. september 2019

Fyns Politi indfører visitationszone efter skudepisode ved Vollsmose

I går aftes og hele natten til i dag har Fyns Politi været massivt tilstede i og omkring Vollsmose efter en anmeldelse om en skudepisode i går aftes den 10. september 2019 kl 18.10. Efterforskning har vist, at der har været affyret skud, og Fyns Politi indfører derfor visitationszone.

- Når der skydes på åben gade, så tager vi det naturligvis meget alvorligt, og vi har derfor besluttet, at indføre visitationszone i området. Vi vil gerne sende en klar besked til dem der skyder, og dem der skaber utryghed om, vi ikke finder os i det. Samtidigt vil vi gerne vise de andre beboere i området, at vi er tilstede, og at vi gør, hvad vi kan, for at de kan føle sig trygge, der hvor de bor, siger politidirektør Arne Gram. 

Visitationszonen gælder fra den 11.09.2019 kl 12.00 og 14 dage frem til den 25.09.2019 kl 12

visitationszone 092019

Visitationszonen oprettes efter at Fyns Politi kl 18.10 den 10. september 2019 fik en anmeldelse om at der var afgivet skud fra en sort bil på Vollsmose Allé. 

Flere projektiler og patronhylstre fundet og syv sigtede

Vicepolitiinspektør Jesper W. Pedersen har ansvar for efterforskningen og siger: - Vi har været i gang med efterforskningen hele aftenen i går og natten med. Vi har fundet både patronhylstre og projektiler, så vi kan derfor konkludere, at der har været affyret skud.

Fyns Politi har haft syv personer anholdt i sagen, og de er alle sigtet for forsøg på kvalificeret vold. De er nu løsladt igen, men sigtelserne opretholdes. 

- Efterforskningen fortsætter på højtryk. Vi kender personkredsen, og det har vores højeste prioritet at finde den eller de personer, som står bag skyderiet i går, siger vicepolitiinspektør Jesper w. Pedersen   

Forøget ryghedsskabende indsats

Politiet har siden skudepisoden tirsdag aften været i gang med en forøget tryghedsskabende indsats i Vollsmose. Det betyder mere synligt politi end sædvanligt. Politiet vil fortsat have fokus på at særligt borgerne i området, hvor skuddene blev afgivet, kan føle sig trygge. 

 

Ved du noget - så kontakt politiet

Politiet opfordrer alle, der måtte have informationer i sagen til at kontakte politiet på telefon 114. 

 

Om visitationszonen:

Det er politidirektøren i politikredsen, der træffer beslutningen om at oprette en visitationszone. Der henvises til det vedlagte kort med det nærmere geografiske område, der i øvrigt er afgrænset inden for følgende:
Nord for Martinsminde havekoloni/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, mod syd Nyborgvej og Munkerisvej til Ejby Møllevej og mod vest Ejby Møllevej til Skt. Jørgens Gade, Åsumvej og Ejbygade nord for Martinsminde havekoloni/Hindehøjen.
 

Baggrunden for den geografiske udstrækning er, at de implicerede grupperinger er særdeles mobile og hele tiden flytter sig. På den anden side er der lagt vægt på, at det i indledningen nævnte skyderi er foregået i Vollsmose. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af de kendte aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område.

Visitationszonen udløber den 25. september 2019 kl 12. Der vil være mulighed for forlængelse. Visitationszonen gælder alle periodens dage og 24 timer i døgnet.

 Politiet vil i perioden have særlig fokus på den tryghedsskabende patruljering i disse områder.

 

Link til afgørelse

Link til kort

Pressekontakt

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

14. februar 2020

Fyns Politi

Store bøder for ulovlig import og erhvervsmæssig handel med hundehvalpe

To mænd og én kvinde fra Fyn blev i sidste uge dømt i en sag om ulovlig import og salg af minimum 55 hundehvalpe fra Polen.

14. februar 2020

Fyns Politi

Fyns Politi søger ejere til Børge Mogensen stole

Fyns Politi søger ejere fra hele landet til sjældne Børge Mogensen stole beslaglagt i Købehavn

3. februar 2020

Fyns Politi

Manglende lys og kørsel på fortov og i gå-gade

Fyns Politi gør status på en uge med særligt fokus på de bløde trafikanters adfærd i trafikken. 27 kontroller blev det til på Fyn.

Afvis cookies