Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

3. januar 2019

Yderligere to personer fundet omkommet i togulykke

Politiet har nu undersøgt det forulykkede tog og har fundet yderligere to omkomne, så der i alt er fundet 8 dræbte i det forulykkede tog. Politiet har natten igennem arbejdet med at undersøge det toget, der nu sammen med godstoget er rangeret ned på et afspærret baneterræn, hvor det er dækket af for indblik.

Politiet har nu undersøgt det forulykkede tog og har fundet yderligere to omkomne, så der i alt er fundet 8 dræbte i det forulykkede tog.
Politiet har natten igennem arbejdet med at undersøge det toget, der nu sammen med godstoget er rangeret ned på et afspærret baneterræn, hvor det er dækket af for indblik. 

Som politiet oplyste i går, så foregik første del af undersøgelserne, mens toget holdt ude på Storebæltsbroen, hvor vejret onsdag var meget stormende. Samtidig var skaderne på toget så omfattende, at det var vanskeligt at trænge helt ind i det område, der er værst beskadiget, mens det holdt ude på broen.

Nu holder toget på et afskærmet område, hvor efterforskerne hele natten har arbejdet med at sikre spor – og politiet kan derfor nu med sikkerhed sige, at der ikke ligger flere personer i toget.

De 8 omkomne er 3 mænd og 5 kvinder. Der er ingen børn blandt de omkomne.
Vi er ret sikre på, hvem fire af de omkomne er. De øvrige arbejder vi på at identificere så hurtigt som muligt. 
Identificeringen foregår ved hjælp af DNA og tandkort på grund af de meget voldsomme læsioner på de afdøde. Politiet har ikke yderligere informationer om det.

I går konstaterede politiet, at 8 personer var savnet. Det antal svarer til, de afdøde, der nu er fundet i toget. Derfor har vi i løbet af natten været i kontakt med de pårørende til de savnede. 

Vi håber og arbejder af alle kræfter på at få endeligt identificeret de omkomne i løbet af i dag, så de pårørende kan få endelig vished om, hvad der er sket med deres kære. 

Den bagage, der var i toget, er i politiets varetægt. Den er ved at blive registreret, og når den er klar til at udlevede passagernes ejendele, så melder vi det ud. Ejendelene vil blive samlet på Politigården i Odense, hvorfra den senere vil blive udleveret.

I går meldte vi et telefonnummer ud, som passagerer i toget og deres pårørende kunne ringe til. Da vi nu har overblik over situationen, er nummeret nu lukket ned. Har man brug for at kontakte politiet, så skal man ringe 114.
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg
E-mail: cny001@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

6. juni 2019

Fyns Politi

Dom i usædvanlig sag om fremstilling af amfetamin på Fyn

En 42-årig mand fra Litauen er blevet idømt 13 års fængsel for fremstilling og salg af amfetamin samt besiddelse af skydevåben. Dommen blev torsdag afsagt ved Retten i Odense. I alt blev tre mænd dømt i sagen.

4. juni 2019

Fyns Politi

Så var der bid

Et tip fra en borger tirsdag formiddag førte til at Fyns Politi nu kan overbringe en indbrudsramt borger i Middelfart en god nyhed. Vedkommendes designmøbler og andre stjålne genstande er fundet i god behold og en person er anholdt.

28. maj 2019

Fyns Politi

Yderligere syv indbrud formentlig opklaret

Politiet bad den 15. maj borgerne om hjælp til at finde frem til flere indbrud, som fem mænd fra Moldova og Rumænien formodes at have på samvittigheden. Det har ført til, at politiet nu kan sigte dem for yderligere syv indbrud.

Afvis cookies