Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

3. januar 2019 08:33

Yderligere to personer fundet omkommet i togulykke

Politiet har nu undersøgt det forulykkede tog og har fundet yderligere to omkomne, så der i alt er fundet 8 dræbte i det forulykkede tog. Politiet har natten igennem arbejdet med at undersøge det toget, der nu sammen med godstoget er rangeret ned på et afspærret baneterræn, hvor det er dækket af for indblik.

Politiet har nu undersøgt det forulykkede tog og har fundet yderligere to omkomne, så der i alt er fundet 8 dræbte i det forulykkede tog.
Politiet har natten igennem arbejdet med at undersøge det toget, der nu sammen med godstoget er rangeret ned på et afspærret baneterræn, hvor det er dækket af for indblik. 

Som politiet oplyste i går, så foregik første del af undersøgelserne, mens toget holdt ude på Storebæltsbroen, hvor vejret onsdag var meget stormende. Samtidig var skaderne på toget så omfattende, at det var vanskeligt at trænge helt ind i det område, der er værst beskadiget, mens det holdt ude på broen.

Nu holder toget på et afskærmet område, hvor efterforskerne hele natten har arbejdet med at sikre spor – og politiet kan derfor nu med sikkerhed sige, at der ikke ligger flere personer i toget.

De 8 omkomne er 3 mænd og 5 kvinder. Der er ingen børn blandt de omkomne.
Vi er ret sikre på, hvem fire af de omkomne er. De øvrige arbejder vi på at identificere så hurtigt som muligt. 
Identificeringen foregår ved hjælp af DNA og tandkort på grund af de meget voldsomme læsioner på de afdøde. Politiet har ikke yderligere informationer om det.

I går konstaterede politiet, at 8 personer var savnet. Det antal svarer til, de afdøde, der nu er fundet i toget. Derfor har vi i løbet af natten været i kontakt med de pårørende til de savnede. 

Vi håber og arbejder af alle kræfter på at få endeligt identificeret de omkomne i løbet af i dag, så de pårørende kan få endelig vished om, hvad der er sket med deres kære. 

Den bagage, der var i toget, er i politiets varetægt. Den er ved at blive registreret, og når den er klar til at udlevede passagernes ejendele, så melder vi det ud. Ejendelene vil blive samlet på Politigården i Odense, hvorfra den senere vil blive udleveret.

I går meldte vi et telefonnummer ud, som passagerer i toget og deres pårørende kunne ringe til. Da vi nu har overblik over situationen, er nummeret nu lukket ned. Har man brug for at kontakte politiet, så skal man ringe 114.
 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.

11. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi fjerner flere hunde på grund af groft uforsvarlig behandling

Flere hunde er af racen rottweilere er torsdag blevet fjerne fra en borger, da vedkommende ikke kunne tage vare på hundene. Der er tale om en 31-årig mand, der nu er sigtet for overtrædelse af dyrevelfærdsloven.

11. april 2024

Fyns Politi

Aktion ”Lommebamser” i Fyns Politi

Børn kan have brug for lidt ekstra tryghed, når de møder politiet i forbindelse med en voldsom eller ubehagelig hændelse. Derfor har Fyns Politi sat gang i aktion ”Lommebamse-ven”, som består i små hæklede og strikkede bamser, som både uniformerede patruljer og efterforskere kan benytte, når de rykker ud til en hændelse, hvor et barn er involveret og måske har brug for en ekstra ven at kramme. ​