Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

21. maj 2024 17:21

12 mænd anholdt i sag om omfattende hvidvask

I en koordineret aktion har Københavns Politi i dag slået til på forskellige adresser og anholdt 12 mænd i et større sagskompleks om hvidvask af ikke under 900 millioner kroner.

Klokken 10.30 i dag slog Københavns Politi til på 19 adresser i København, Hvidovre, Skovlunde og Aarhus, samt en adresse i Sverige, mod et netværk mistænkt for omfattende hvidvask.

 

12 personer blev anholdt og sigtet, og mindst fire af dem bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen med begæring om varetægtsfængsling. De fire er direktører i forskellige vekselbureauer og er alle sigtet for forsøg på hvidvask af særlig grov beskaffenhed.

 

Der er ved dagens aktion beslaglagt et større millionbeløb.

 

”Vi har siden januar haft en intens og større efterforskning og har optrevlet det, vi mistænker, er hvidvask for ikke under 900 millioner kroner. Det siger sig selv, at det har været en omfattende efterforskning, og den er på ingen måde færdig. Der kan derfor sagtens ske yderligere sigtelser i den kommende tid,” siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet 2 i Københavns Politi, Bjarke Dalsgaard Madsen.

 

Den mistænkte hvidvask er sket gennem vekselbureauer, hvor både direktørerne selv og kurerer har transporteret kontanter ud af landet til en række afrikanske og mellemøstlige lande via Københavns Lufthavn. De resterende anholdte, som ikke bliver fremstillet i grundlovsforhør, er sigtet for at have medvirket til hvidvasken ved at have været kurerer.

 

”Gerningsperioden strækker sig over syv år med et meget stort antal transaktioner, så bare det at få indsamlet og skabt overblik over alle forholdene har krævet et kæmpemæssigt arbejde. Her har vi i Københavns Politi fået uvurderlig hjælp af Hvidvasksekretariatet ved National Enhed for Særlig Kriminalitet,” siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

 

Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden ved Københavns Politi begære lukkede døre ved grundlovsforhøret. Der foreligger ikke pt. et nærmere tidspunkt for fremstillingen i morgen.

 

Til medier: Der er mulighed for interview med vpi. Bjarke Dalsgaard Madsen på tlf eller ved Station Nord, Borups Allé 266, men af hensyn til den fortsatte efterforskning vil han ikke kunne sige yderligere om sagen end det, der står i pressemeddelelsen. Kontakt Bjarke Dalsgaard Madsen på tlf. 2037 8193.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.