Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. maj 2020 10:41

15 personer tiltalt for indsmugling af ni ton kokain

15 mænd er i dag blevet tiltalt for omfattende indsmugling og handel med kokain i den såkaldte ’Operation Goldfinger’. Sagen er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) i samarbejde med politiet i en række europæiske lande.

De er tiltalt for – i forskellig grad – gennem et organiseret netværk at have deltaget i indsmugling og handel med i alt ni ton kokain fra Holland, Belgien og Tyskland i en periode fra 2012 til sommeren 2019. Desuden er en række af personerne tiltalt for overtrædelse af våbenlovgivningen.

De tiltalte er to danske statsborgere, en svensk statsborger, to statsborgere i Kosovo og 10 albanske statsborgere. De er i alderen fra 21 til 50 år.  

Operation Goldfinger har været efterforsket af SEØ, som ligger under Københavns Politi, siden efteråret 2018, og den 26. juni 2019 slog politiet til og foretog anholdelser – både i Danmark og udlandet. Sagen er efterforsket i samarbejde med politiet i Sverige, Tyskland, Slovenien, Belgien, Holland, Albanien og med EUROPOL og EUROJUST. 

”Der er tale om en meget omfattende og alvorlig sag vedrørende indsmugling og handel med narkotika. Der er efter politiet og anklagemyndighedens opfattelse tale om et netværk af personer, som har handlet meget professionelt og organiseret gennem en lang årrække, og mængden af narkotika, der er kommet ind i blandt andet Danmark, er svimlende stor. Det er sjældent set, heldigvis,” siger anklager Annika Jensen.

De 15 tiltalte, hvoraf flere er i familien med hinanden, har været varetægtsfængslet fra henholdsvis den 26. og 27. juni 2019 og er fortsat varetægtsfængslet i sagen.  

Sagen er berammet over 63 retsdage ved Københavns Byret fra den 4. december 2020 til den 9. september 2021. 

Pressen kan søge aktindsigt anklageskriftet via kbh-presse@politi.dk. Det kan udleveres fra den 20. maj 2020. 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

15. januar 2021

Københavns Politi

Tre mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften

To mænd på 20 år og en mand på 23 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have bragt en bombe til sprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september 2019.

13. januar 2021

Københavns Politi

Opholdsforbud på Christiania forlænges

Københavns Politi forlænger opholdsforbuddet i Pusher Street og Green Light District på Christiania frem til og med den 20. januar 2021. Det vil fortsat gælde i tidsrummet kl. 10-24 alle dage. Opholdsforbuddet er indført som et led i indsatsen for at bekæmpe Covid-19, navnlig den mere smitsomme, britiske virusvariant.

12. januar 2021

Københavns Politi

Fem personer fra bandemiljøet anholdt i narkosag

Københavns Politi har i dag anholdt fire mænd og en kvinde i en sag om såkaldte hvide bude.