Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. maj 2020 10:41

15 personer tiltalt for indsmugling af ni ton kokain

15 mænd er i dag blevet tiltalt for omfattende indsmugling og handel med kokain i den såkaldte ’Operation Goldfinger’. Sagen er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) i samarbejde med politiet i en række europæiske lande.

De er tiltalt for – i forskellig grad – gennem et organiseret netværk at have deltaget i indsmugling og handel med i alt ni ton kokain fra Holland, Belgien og Tyskland i en periode fra 2012 til sommeren 2019. Desuden er en række af personerne tiltalt for overtrædelse af våbenlovgivningen.

De tiltalte er to danske statsborgere, en svensk statsborger, to statsborgere i Kosovo og 10 albanske statsborgere. De er i alderen fra 21 til 50 år.  

Operation Goldfinger har været efterforsket af SEØ, som ligger under Københavns Politi, siden efteråret 2018, og den 26. juni 2019 slog politiet til og foretog anholdelser – både i Danmark og udlandet. Sagen er efterforsket i samarbejde med politiet i Sverige, Tyskland, Slovenien, Belgien, Holland, Albanien og med EUROPOL og EUROJUST. 

”Der er tale om en meget omfattende og alvorlig sag vedrørende indsmugling og handel med narkotika. Der er efter politiet og anklagemyndighedens opfattelse tale om et netværk af personer, som har handlet meget professionelt og organiseret gennem en lang årrække, og mængden af narkotika, der er kommet ind i blandt andet Danmark, er svimlende stor. Det er sjældent set, heldigvis,” siger anklager Annika Jensen.

De 15 tiltalte, hvoraf flere er i familien med hinanden, har været varetægtsfængslet fra henholdsvis den 26. og 27. juni 2019 og er fortsat varetægtsfængslet i sagen.  

Sagen er berammet over 63 retsdage ved Københavns Byret fra den 4. december 2020 til den 9. september 2021. 

Pressen kan søge aktindsigt anklageskriftet via kbh-presse@politi.dk. Det kan udleveres fra den 20. maj 2020. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

8. december 2023

Københavns Politi

Pas på dit kreditkort når du skal hjem fra byen

Københavns Politi efterforsker for tiden flere sager, hvor især unge mænd har fået stjålet og misbrugt deres kreditkort, når de har taget en pirattaxa hjem fra nattelivet. Politiet opfordrer til, at man aldrig benytter sig af pirattaxaer.

7. december 2023

Københavns Politi

Seks anholdt i sag om organiseret handel med hash

Københavns Politi har i dag anholdt seks personer med tilknytning til den organiserede hashhandel i Pusher Street på Christiania. De sigtes for handel med mellem 102 og 224 kg hash.

7. december 2023

Københavns Politi

Skærpet strafzone og tilbageholdelse af tilskuere ved Champions League-kamp

For at forebygge uro, når F.C. København den 12. december møder tyrkiske Galatasaray S.K., opretter Københavns Politi en midlertidig skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig er der givet påbud om, at udeholdets fans skal kunne tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.