Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

8. januar 2021 11:27

16-årig anholdt for at bedrage enker

Københavns Politi har fredag morgen anholdt en 16-årig dreng og sigtet ham for medvirken til 40 tilfælde af bedrageri for knap 1,5 millioner kroner.

Bedragerierne er foregået ved, at kvinder, der lige var blevet enker, blev ringet op af en person, der præsenterede sig som enten bedemand eller repræsentant for skifteretten. 

Kvinderne blev lokket til at betale fiktive bedemandsregninger eller fik at vide, at der for eksempel ville blive lukket for elektriciteten, hvis en regning ikke blev betalt. De forurettede bor i forskellige dele af landet og har hver især mistet mellem 8.000 og 117.000 kroner.

»Man er gået målrettet efter personer i en sårbar situation og har udnyttet dem groft. Det er en sag, vi ser meget alvorligt på, og derfor har vi efterforsket den intensivt. Efterforskningen fortsætter, og vi kan ikke udelukke, at der bliver rejst flere sigtelser,« siger leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi, vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Ved anholdelsen af den 16-årige blev hans bopæl ransaget, og der blev fundet flere effekter, som efter politiets opfattelse kan knyttes til sagen.

Den anholdte bliver senere på fredagen fremstillet i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. 

Til medier: For yderligere information, kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz på telefon 5121 2986.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

15. januar 2021

Københavns Politi

Tre mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften

To mænd på 20 år og en mand på 23 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have bragt en bombe til sprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september 2019.

13. januar 2021

Københavns Politi

Opholdsforbud på Christiania forlænges

Københavns Politi forlænger opholdsforbuddet i Pusher Street og Green Light District på Christiania frem til og med den 20. januar 2021. Det vil fortsat gælde i tidsrummet kl. 10-24 alle dage. Opholdsforbuddet er indført som et led i indsatsen for at bekæmpe Covid-19, navnlig den mere smitsomme, britiske virusvariant.

12. januar 2021

Københavns Politi

Fem personer fra bandemiljøet anholdt i narkosag

Københavns Politi har i dag anholdt fire mænd og en kvinde i en sag om såkaldte hvide bude.