Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

8. januar 2021 11:27

16-årig anholdt for at bedrage enker

Københavns Politi har fredag morgen anholdt en 16-årig dreng og sigtet ham for medvirken til 40 tilfælde af bedrageri for knap 1,5 millioner kroner.

Bedragerierne er foregået ved, at kvinder, der lige var blevet enker, blev ringet op af en person, der præsenterede sig som enten bedemand eller repræsentant for skifteretten. 

Kvinderne blev lokket til at betale fiktive bedemandsregninger eller fik at vide, at der for eksempel ville blive lukket for elektriciteten, hvis en regning ikke blev betalt. De forurettede bor i forskellige dele af landet og har hver især mistet mellem 8.000 og 117.000 kroner.

»Man er gået målrettet efter personer i en sårbar situation og har udnyttet dem groft. Det er en sag, vi ser meget alvorligt på, og derfor har vi efterforsket den intensivt. Efterforskningen fortsætter, og vi kan ikke udelukke, at der bliver rejst flere sigtelser,« siger leder af afdelingen for økonomisk kriminalitet ved Københavns Politi, vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Ved anholdelsen af den 16-årige blev hans bopæl ransaget, og der blev fundet flere effekter, som efter politiets opfattelse kan knyttes til sagen.

Den anholdte bliver senere på fredagen fremstillet i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. 

Til medier: For yderligere information, kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz på telefon 5121 2986.
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

29. august 2024

Københavns Politi

Anholdelse af mistænkt til drab i 2012

København Politi har anholdt en mand, som mistænkes for at være gerningsmand til et drab i København i 2012. Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør i dag.

23. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger to visitationszoner i fire uger

På baggrund af den fortsatte konflikt i bandemiljøet forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der blev etableret den 9. august 2024 - en på dele af Nørrebro, Frederiksberg og Nordvest og en, der dækker et område på Amager.

22. august 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

En fortsat konflikt i bandemiljøet er baggrunden for, at Københavns Politi forlænger lukningen af to rocker-/bandetilholdssteder.