Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. august 2023 13:14

18-årig mand fremstilles i forbindelse med drab i Pusher Street

Efter drabet på en 30-årig mand, hvor yderligere fire personer blev såret, i Pusher Street på Christiania lørdag aften, har Københavns Politi en ekstra og markant tilstedeværelse på og omkring Christiania og flere andre steder i byen.

Københavns Politi fremstiller søndag kl. 14.00 en 18-årig mand i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. Han er sigtet for drab og drabsforsøg i forening med pt. ukendte gerningsmænd efter drabet på en 30-årig mand i Pusher Street lørdag aften. 

Der er iværksat en massiv efterforskning, som fortsætter. Det er stadig den styrende hypotese i efterforskningen, at de to gerningsmænd gik efter den 30-årige, der blev dræbt på Stjerneskibet. 

Efterforskningen og afhøringen af vidner og de øvrige sårede har vist, at de to maskerede gerningsmænd allerede startede med at affyre skud, inden de gik ind på Stjerneskibet og hermed ramte de fire andre personer, som kom til skade. 

”Gerningsmændenes hensynsløse og afstumpede handling, hvor de ikke kun koldblodigt dræber en 30-årig mand, men også skyder omkring sig udenfor, hvor andre er kommet til skade, er fuldstændig uacceptabelt,” siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Poul Kjeldsen. 

I forlængelse af skudepisoden har Københavns Politi iværksat en omfattende efterforskning. To mænd blev anholdt allerede lørdag aften. Den ene blev dog efter endt afhøring løsladt, da det blev klarlagt, at han ikke var involveret. Den anden fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, hvor Københavns Politi vil begære lukkede døre. 

Efterforskningen fortsætter nu for at finde frem til øvrige gerningsmænd. 

Den mobile politistation har siden kl. 11.00 været ved den Grå Hal. Københavns Politi opfordrer alle vidner – eller andre med viden om sagen – som ikke allerede er i kontakt med os, til enten at komme forbi den mobile politistation eller ringe 1-1-4. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.