Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. august 2023 13:14

18-årig mand fremstilles i forbindelse med drab i Pusher Street

Efter drabet på en 30-årig mand, hvor yderligere fire personer blev såret, i Pusher Street på Christiania lørdag aften, har Københavns Politi en ekstra og markant tilstedeværelse på og omkring Christiania og flere andre steder i byen.

Københavns Politi fremstiller søndag kl. 14.00 en 18-årig mand i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. Han er sigtet for drab og drabsforsøg i forening med pt. ukendte gerningsmænd efter drabet på en 30-årig mand i Pusher Street lørdag aften. 

Der er iværksat en massiv efterforskning, som fortsætter. Det er stadig den styrende hypotese i efterforskningen, at de to gerningsmænd gik efter den 30-årige, der blev dræbt på Stjerneskibet. 

Efterforskningen og afhøringen af vidner og de øvrige sårede har vist, at de to maskerede gerningsmænd allerede startede med at affyre skud, inden de gik ind på Stjerneskibet og hermed ramte de fire andre personer, som kom til skade. 

”Gerningsmændenes hensynsløse og afstumpede handling, hvor de ikke kun koldblodigt dræber en 30-årig mand, men også skyder omkring sig udenfor, hvor andre er kommet til skade, er fuldstændig uacceptabelt,” siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi, Poul Kjeldsen. 

I forlængelse af skudepisoden har Københavns Politi iværksat en omfattende efterforskning. To mænd blev anholdt allerede lørdag aften. Den ene blev dog efter endt afhøring løsladt, da det blev klarlagt, at han ikke var involveret. Den anden fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, hvor Københavns Politi vil begære lukkede døre. 

Efterforskningen fortsætter nu for at finde frem til øvrige gerningsmænd. 

Den mobile politistation har siden kl. 11.00 været ved den Grå Hal. Københavns Politi opfordrer alle vidner – eller andre med viden om sagen – som ikke allerede er i kontakt med os, til enten at komme forbi den mobile politistation eller ringe 1-1-4. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

20. november 2023

Københavns Politi

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.