Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

6. juli 2022 15:24

20-årig dømt for færdselsdrab på Borups Allé

En 21-årig mand blev påkørt og dræbt, da flere biler kørte om kap på Borups Allé den 20. juni 2021. Føreren af den bil, der ramte den 21-årige, blev i dag kendt skyldig i uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og idømt ubetinget fængsel i 3 år og 9 måneder.

En 20-årig mand blev i dag i Retten på Frederiksberg dømt i en sag om et trafikdrab, der fandt sted natten til den 20. juni sidste år.

Retten kendte manden skyldig i tiltalen om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og straffen blev udmålt til ubetinget fængsel i 3 år og 9 måneder. Den dømte blev ikke idømt udvisning, men tildelt en advarsel. Samtidig blev han frakendt førerretten i 5 år og derudover skal retten på et senere tidspunkt tage stilling til, om mandens bil skal konfiskeres.

Trafikdrabet skete i krydset Borups Allé-Mågevej, hvor den 21-årige fodgænger blev påkørt og døde på stedet. Det er anslået, at bilen ved påkørslen kørte cirka 100 km/t, hvor man må køre 60 km/t. Retten har samtidig fundet det bevist, at bilisten forud for påkørslen kørte om kap med andre biler, og hastighederne nåede undervejs op på mindst 126 km/t på steder, hvor grænsen var 70 km/t.

”Det er en tragisk sag, hvor en ung mand har mistet livet, fordi andre har opført sig helt uansvarligt i trafikken. Jeg er tilfreds med, at retten er enig i, at det var uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, og det afspejles også i den dom, som er afsagt,” siger anklager Mie Mahler fra Københavns Politi.

Den nu dømte blev anholdt umiddelbart efter påkørslen og har siddet varetægtsfængslet, siden han blev fremstillet i grundlovsforhør den 20. juni.

 

Den dømte har udbedt sig betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet.

 

Til medier:

For yderligere oplysninger kontakt anklager Mie Mahler på tlf. 5135 5711.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

5. december 2022

Københavns Politi

49-årig kvinde og 54-årig mand dømt skyldige i vanrøgt og voldtægt

Et ægtepar fra Dragør er kendt skyldige i vanrøgt og vold mod deres tre fælles børn og kvindens ældste barn samt voldtægt af et af børnene og blufærdighedskrænkelse af to andre.

30. november 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for hvidvask af mere end 11 millioner kroner

En 37-årig mand blev tirsdag anholdt på en adresse i Hellerup og fremstilles i dag i grundlovsforhør. Han er sigtet for omfattende hvidvask ved brug af falske dokumenter.

29. november 2022

Københavns Politi

Borgerne vil se os mere på cykelstierne – og det kommer de til

Fremover vil borgere i Københavns politikreds oftere møde cyklende betjente især i myldretiden, ligesom de vil støde på mere information om regler og god cykeladfærd. Begge initiativer udspringer direkte fra vores borgerråd.

Forslag