Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

5. januar 2023 15:25

21 personer anholdt i aktion mod hvidvask

Københavns Politi har i dag anholdt 21 personer som del i en landsdækkende politiaktion mod hvidvask og muldyr.

21 personer blev anholdt, da Københavns Politi i dag var en del af en landsdækkende politiaktion mod hvidvask. Målene for aktionen var såkaldte muldyr, der er mistænkt for at hvidvaske penge, der stammer fra organiseret kontaktbedrageri, hvor især ældre borgere er blevet svindlet over telefonen.

Aktionen blev gennemført i samarbejde med National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). I alt blev ca. 135 mistænkte anholdt på tværs af landet.

”Anholdelsesaktionerne i vores kreds er forløbet godt. Vi har anholdt 21 personer, og derudover vil 16, som vi ikke traf i dag, blive sigtet. Der har været et godt samarbejde med NSK, og jeg er tilfreds med, at vi i dag er lykkedes med en koordineret aktion i hele landet,” siger vicepolitiinspektør i Københavns Politi Peter Høholt.

Han fortæller, at muldyr udgør et stort problem, da de gør det muligt for de kriminelle bagmænd at slippe afsted med at hvidvaske penge, der stammer fra kriminalitet. 

”De kriminelle udgiver sig for at ringe fra Nets, banken eller politiet, og så franarrer de personlige oplysninger fra ældre eller narrer dem til at overføre penge til en fremmed konto, tilhørende et af muldyrene. På den måde er muldyrene et væsentligt led i denne form for kriminalitet, da de hjælper med at vaske pengene hvide ved at hæve dem eller overføre til andre konti, så pengesporet sløres,” siger Peter Høholt.

I forbindelse med dagens ransagninger har Københavns Politi beslaglagt en række telefoner, kontanter og en gaspistol.

 

 

Undgå at blive et muldyr:

  • Lad ikke andre overføre penge til din konto, som du skal overføre videre
  • Hæv ikke penge for andre
  • Er det svært at sige nej, og bliver du utryg ved situationen, kan du sige, at du ikke har dit betalingskort på dig, eller at du ikke har MobilePay

Gode råd mod kontaktbedrageri over telefonen:

  • Udlevér aldrig bekræftelseskoder eller andre følsomme personoplysninger over telefonen.
  • Søg selv myndighedens eller bankens telefonnummer frem på internettet og ring til dem.
  • Læg røret på hvis du har mistanke om svindel – du behøver ikke være høflig.

 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt vicepolitiinspektør Peter Høholt på 3070 3296.

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

20. november 2023

Københavns Politi

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.