Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

21. april 2021 15:22

23-årig dømt for omfattende telefonbedrageri

Den dømte tilstod i dag groft telefonbedrageri rettet mod ældre borgere for flere millioner.

En 23-årig mand blev i dag ved Retten På Frederiksberg idømt tre års fængsel for at have begået systematisk og organiseret databedrageri af særlig grov beskaffenhed i perioden fra februar 2019 til august 2019. 

 

Sagen har været efterforsket af efterforskningsfælleskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi. 

 

Sagen omfatter 124 tilfælde af bedrageri og forsøg på bedrageri, hvor den 23-årige mand har ringet til fortrinsvis ældre borgere og udgivet sig for at være ansat hos NemID, banker eller Nets Betalingsservice. Han har forsøgt at franarre borgerne deres personnummer, NemID-nøglekort og andre oplysninger. I 33 tilfælde lykkedes det at få udleveret oplysninger, hvilket gjorde ham i stand til at stjæle ca. 2,5 millioner kroner fra de forurettedes konti. 

 

Manden udrejste af Danmark i august 2019 og opholdt sig derefter primært i Tyrkiet. I marts 2020 blev han varetægtsfængslet in absentia, ligesom der blev udstedt en europæisk arrestordre. Den 31. december 2020 vendte han tilbage til Danmark og blev dagen efter varetægtsfængslet.   

 

”Bedragerierne er særdeles grove, idet de har været sat i system på en yderst organiseret måde, og har været målrettet ældre borgere. Heldigvis viser dagens strafudmåling også, hvor dybt forkastelig og uacceptabel denne form for kriminalitet er,” siger anklager Gutti Harryson. 
Manden er desuden dømt til at skulle betale næsten to millioner kroner i erstatning til de forurettede og de banker, der har mistet penge som følge af bedragerierne. 

 

Den 23-årige har modtaget dommen, og han er fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

 

For yderligere oplysninger kan pressen kontakte anklager Gutti Harryson på telefon 9350 0427. 

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

30. juni 2022

Københavns Politi

Ransagning hos Tour de France-cykelhold

På baggrund af en retsanmodning fra de franske myndigheder har Københavns Politi i morges gennemført en ransagning hos cykelholdet Bahrain Victorious på holdets hotel i Brøndby.

23. juni 2022

Københavns Politi

Tre års fængsel og udvisning til bagmand i indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for omfattende handel med tyvekoster. Derudover blev han udvist for bestandig.

20. juni 2022

Københavns Politi

Mand kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner

Københavns Politi har i dag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.

Forslag