Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. marts 2023 14:00

23-årig tiltalt for skyderiet i Field's

I sagen om skyderiet i Field’s den 3. juli 2022 har Københavns Politis anklagemyndighed rejst tiltale mod en 23-årig mand. Han er blandt andet tiltalt for tre drab og flere drabsforsøg.

På baggrund af en omfattende efterforskning af skyderiet i Field’s søndag den 3. juli 2022 har anklagemyndigheden ved Københavns Politi nu rejst tiltale mod den 23-årige mand, der indtil nu har været sigtet i sagen.

Den nu 23-årige er tiltalt for at have dræbt tre personer, en 17-årig dreng, en 17-årig pige og en 46-årig mand. Derudover er han blandt andet også tiltalt for 11 drabsforsøg, samt drabsforsøg ved at have skudt mod en gruppe på ca. 21 personer. 

Den 23-årige mand blev anholdt uden for Field’s kort efter skyderiet, og han har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhøret den 4. juli.

”Det er en særdeles alvorlig sag, som politiet har efterforsket meget omhyggeligt. I anklagemyndigheden har vi foretaget en grundig juridisk vurdering af sagens omfattende materiale, og derfor har vi på den baggrund nu rejst tiltale,” siger specialanklager Søren Harbo fra Københavns Politi.

Sagen vil blive behandlet i Københavns Byret og er berammet til følgende datoer: Mandag den 12/6, tirsdag den 13/6, tirsdag den 20/6, onsdag den 28/6, fredag den 30/6 og onsdag den 5/7.

Til medier:
Det er muligt for journalister at søge aktindsigt i anklageskriftet, som vil kunne udleveres onsdag den 5. april. Anmodninger om aktindsigt sendes på mail til kbh-presse@politi.dk

For yderligere spørgsmål kontakt specialanklager Søren Harbo på tlf. 9350 0261.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.