Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

22. februar 2024 13:23

26-årig mand dømt for billigelse af terror

I en sag om billigelse af terror med relation til Hamas' angreb mod Israel er en 26-årig mand i dag idømt fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

I Københavns Byret blev en 26-årig mand i dag kendt skyldig i offentligt at have billiget terrorhandlinger. Det skete i videooptagelser, som manden delte på sin profil på det sociale medie Snapchat i dagene efter den 7. oktober 2023, hvor terrororganisationen Hamas angreb Israel.

 

Den 26-årige mand blev kendt skyldig i at have billiget Hamas’ angreb på en musikfestival, og han blev idømt fire måneders betinget fængsel med vilkår om 100 timers samfundstjeneste.

 

”Retten har vurderet, at mandens ytringer i videooptagelserne var billigelse af angrebet på musikfestivalen i Israel den 7. oktober 2023, og det er han nu blevet straffet for. Den type ytringer er skadelige for vores demokratiske samfund. Unge mennesker og andre risikerer at blive påvirket til at have det mest forkvaklede syn på en de værste forbrydelser, der findes,” siger specialanklager Søren Harbo fra Anklagemyndigheden ved Københavns Politi.

 

Dommen til den 26-årige mand er den første i en række af sager, hvor personer er tiltalt for billigelse af terror i relation til Hamas’ angreb den 7. oktober 2023.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

22. april 2024

Københavns Politi

Otte personer dømt for serie af indbrud og indbrudsforsøg hos ældre

Seks kvinder og to mænd i alderen 18 til 64 år er idømt fængselsstraffe for at have løjet sig adgang til ældre borgeres boliger. I nogle tilfælde er det lykkedes dem at stjæle beboernes værdigenstande.

18. april 2024

Københavns Politi

Seks anholdt for røveri bedrageri og tricktyveri i det københavnske natteliv

Efter længere tids efterforskning af en række røverier, tricktyverier og databedragerier har Københavns Politi anholdt seks mænd. De vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør.

18. april 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.