Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

1. september 2023 08:59

28-årigt bandemedlem sigtet for drab i Pusher Street

Københavns Politi har anholdt en 28-årig mand og sigtet ham for drabet og drabsforsøgene i Pusher Street på Christiania lørdag den 26. august. Han fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag.

På baggrund af en omfattende efterforskning kunne Københavns Politi torsdag formiddag anholde en 28-årig mand, som sigtes for drabet og drabsforsøgene i lørdags i Pusher Street på Christiania. Her blev en 30-årig mand dræbt, mens fire andre blev såret af skud.

”Vi har lagt rigtigt mange kræfter i efterforskningen af det hensynsløse skyderi, der fandt sted i lørdags. Det omfattende arbejde har ført os frem til den 28-årige, som vi mistænker for at have skudt og dræbt den 30-årige og forsøgt at dræbe fire andre,” siger vicepolitiinspektør Knud Hvass, der er leder af Afdelingen for organiseret kriminalitet.

Den anholdte er bandemedlem og tilhører en af de grupperinger, der aktuelt er i konflikt med en anden gruppering. Han blev anholdt i går i Vestre Fængsel, hvor han sad varetægtsfængslet, efter han i tirsdags blev fremstillet og sigtet for at have overtrådt et opholdsforbud.

Den 28-årige mand fremstilles fredag formiddag i dommervagten i Københavns Byret. Her vil han desuden blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 81a, som betyder, at fængselsstraffe i sager om bandekriminalitet kan blive fordoblet. Ved fredagens grundlovsforhør vil Københavns Politi begære lukkede døre.

I forvejen er en 18-årig mand varetægtsfængslet i sagen, og Københavns Politi fortsætter efterforskningen, da der fortsat ledes efter flere medgerningsmænd.

 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt vicepolitiinspektør Knud Hvass på tlf. 5133 2689.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

13. juni 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

12. juni 2024

Københavns Politi

Stjålne kunstværker fundet ved ransagning

Efterforskningen af et muligt cykeltyveri førte i går til, at Københavns Politi fandt flere af de kunstværker, der natten til den 31. marts blev stjålet ved et indbrud i et galleri. To personer er blevet varetægtsfængslet sigtet for groft hæleri.

11. juni 2024

Københavns Politi

To dømt for organiseret salg af stjålne cykler

En mand og en kvinde er blevet idømt behandlingsdomme for organiseret salg af stjålne cykler. De er også blevet udvist med et indrejseforbud i seks år. De to personer er tidligere dømt i en lignende sag om salg af knap 3.000 stjålne cykler.