Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

19. september 2022 16:12

29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Efter en omfattende efterforskning anholdt Københavns Politi i dag en 29-årig mand og sigtede ham for i alt 237 forhold af bedrageri og databedrageri for ca. 700.000 kroner.

Ved at udgive sig for at være ansat ved et rekrutteringsfirma er det lykkes en gerningsmand at franarre adskillige borgere deres personlige oplysninger. Efterfølgende er oplysningerne blevet misbrugt til at foretage onlinekøb på kredit i webshops med levering af varerne i udvalgte pakkeshops.

Efter en omfattende efterforskning af sagen slog Københavns Politi i dag til på en adresse på Amager og anholdt en 29-årig mand. Han er mistænkt og sigtet for 237 forhold af bedrageri og databedrageri for i alt ca. 700.000 kr.

Svindlen er foregået via de sociale medier, hvor jobsøgende borgere er blevet tilbudt rengøringsjobs. Her har de skulle udfylde en udvidet ansøgning, hvorved gerningsmanden har fået de nødvendige oplysninger. 

Den anholdte er også blevet sigtet i en række forhold, hvor han på DBA foregav at sælge trådløse høretelefoner og spillekonsoller. Her narrede han køberne til at overføre penge uden at sende varerne. Han er også mistænkt for i flere tilfælde via DBA selv at have købt computere, ure og smykker. Varerne er handlet mod forevisning af en ugyldig bankoverførsel, og sælgerne har derfor aldrig modtaget betaling.

”Det er en kynisk form for kriminalitet, hvor man udnytter den tillid, som andre mennesker viser. Det understreger, hvor vigtigt det er, at vi er meget påpasselige med at udlevere personlige oplysninger. Hvis man har den mindste fornemmelse af, der foregår noget tvivlsomt, så er det en god idé at få undersøgt nærmere, hvem man er i dialog med og måske helt afbryde kontakten,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Find flere gode råd til at forebygge at blive udsat for økonomisk kriminalitet her.

Den 29-årige mand vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i Københavns Byret med henblik på varetægtsfængsling. 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz på tlf. 51212986

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. marts 2024

Københavns Politi

Dom i sag om drabsforsøg i supermarked på Nørrebrogade

Syv mænd er i dag idømt mellem otte måneder og 14 års fængsel i sag om to drabsforsøg i et supermarked på Nørrebrogade i januar sidste år.

25. marts 2024

Københavns Politi

Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre voldelige sammenstød i forbindelse med fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. april indfører Københavns Politi en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har Parken fået et påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.

21. marts 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.