Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

19. september 2022 16:12

29-årig mand sigtet for over 200 tilfælde af økonomisk bedrageri

Efter en omfattende efterforskning anholdt Københavns Politi i dag en 29-årig mand og sigtede ham for i alt 237 forhold af bedrageri og databedrageri for ca. 700.000 kroner.

Ved at udgive sig for at være ansat ved et rekrutteringsfirma er det lykkes en gerningsmand at franarre adskillige borgere deres personlige oplysninger. Efterfølgende er oplysningerne blevet misbrugt til at foretage onlinekøb på kredit i webshops med levering af varerne i udvalgte pakkeshops.

Efter en omfattende efterforskning af sagen slog Københavns Politi i dag til på en adresse på Amager og anholdt en 29-årig mand. Han er mistænkt og sigtet for 237 forhold af bedrageri og databedrageri for i alt ca. 700.000 kr.

Svindlen er foregået via de sociale medier, hvor jobsøgende borgere er blevet tilbudt rengøringsjobs. Her har de skulle udfylde en udvidet ansøgning, hvorved gerningsmanden har fået de nødvendige oplysninger. 

Den anholdte er også blevet sigtet i en række forhold, hvor han på DBA foregav at sælge trådløse høretelefoner og spillekonsoller. Her narrede han køberne til at overføre penge uden at sende varerne. Han er også mistænkt for i flere tilfælde via DBA selv at have købt computere, ure og smykker. Varerne er handlet mod forevisning af en ugyldig bankoverførsel, og sælgerne har derfor aldrig modtaget betaling.

”Det er en kynisk form for kriminalitet, hvor man udnytter den tillid, som andre mennesker viser. Det understreger, hvor vigtigt det er, at vi er meget påpasselige med at udlevere personlige oplysninger. Hvis man har den mindste fornemmelse af, der foregår noget tvivlsomt, så er det en god idé at få undersøgt nærmere, hvem man er i dialog med og måske helt afbryde kontakten,” siger vicepolitiinspektør Peter Reisz.

Find flere gode råd til at forebygge at blive udsat for økonomisk kriminalitet her.

Den 29-årige mand vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør i dommervagten i Københavns Byret med henblik på varetægtsfængsling. 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz på tlf. 51212986

Pressekontakt

Telefon: 35219260

4. december 2023

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukninger af rocker-/bandetilholdssteder

Der er fortsat konflikt mellem to grupperinger i bandemiljøet. For at forhindre, at deres tilholdssteder bliver et mål i konflikten, og for at skabe tryghed for beboerne i områderne omkring tilholdsstederne, holdes tre adresser fortsat lukket i yderligere 14 dage.

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.