Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. september 2023 11:51

36-årig tilstår moms- og skattesvig for cirka 68 millioner kroner

En 36-årig mand er idømt fængsel i fire år for grov moms- og skattesvig i en række selskaber, som han har været direktør for og ejer af. Manden tilstod anklagepunkterne.

Den dømte erkender at have begået 12 forhold af momsunddragelse og skattesvig af særlig grov karakter og i flere tilfælde medvirken hertil og forsøg herpå. 

Det er sket i hans rolle som direktør for og ejer af en række selskaber i perioden fra andet kvartal 2020 frem til hans anholdelse den 21. marts 2023. 

Manden, som har siddet varetægtsfængslet indtil dom, har blandt andet givet urigtige eller vildledende oplysninger, udstedt fiktive fakturaer og drevet momspligtig virksomhed, uden at virksomhederne var momsregistrerede.

Københavns Politi har haft et tæt samarbejde med Skattestyrelsen i forbindelse med sagen. Ud over fængselsstraffen skal den 36-årige betale erstatning til Skattestyrelsen på omkring 33 millioner kroner, og derudover er han idømt en tillægsbøde på cirka 51 millioner kroner.

Manden blev desuden dømt for hvidvask, ulovlig besiddelse af en totenschlæger, samt hash og dopingmidler til eget brug. 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt anklagerfuldmægtig Magnus Petersen på tlf. 3034 8988.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi vurderer, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet i Københavns politikreds.

17. juli 2024

Københavns Politi

Hjælp til turister på jernhest

Rådet for Sikker Trafik har lavet en flyer med information om cykelreglerne på engelsk. Nærpolitiet har delt dem ud til en række hoteller i København, hvor de blev taget særdeles godt imod.

11. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.