Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. september 2023 11:51

36-årig tilstår moms- og skattesvig for cirka 68 millioner kroner

En 36-årig mand er idømt fængsel i fire år for grov moms- og skattesvig i en række selskaber, som han har været direktør for og ejer af. Manden tilstod anklagepunkterne.

Den dømte erkender at have begået 12 forhold af momsunddragelse og skattesvig af særlig grov karakter og i flere tilfælde medvirken hertil og forsøg herpå. 

Det er sket i hans rolle som direktør for og ejer af en række selskaber i perioden fra andet kvartal 2020 frem til hans anholdelse den 21. marts 2023. 

Manden, som har siddet varetægtsfængslet indtil dom, har blandt andet givet urigtige eller vildledende oplysninger, udstedt fiktive fakturaer og drevet momspligtig virksomhed, uden at virksomhederne var momsregistrerede.

Københavns Politi har haft et tæt samarbejde med Skattestyrelsen i forbindelse med sagen. Ud over fængselsstraffen skal den 36-årige betale erstatning til Skattestyrelsen på omkring 33 millioner kroner, og derudover er han idømt en tillægsbøde på cirka 51 millioner kroner.

Manden blev desuden dømt for hvidvask, ulovlig besiddelse af en totenschlæger, samt hash og dopingmidler til eget brug. 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt anklagerfuldmægtig Magnus Petersen på tlf. 3034 8988.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.