Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

18. september 2023 11:51

36-årig tilstår moms- og skattesvig for cirka 68 millioner kroner

En 36-årig mand er idømt fængsel i fire år for grov moms- og skattesvig i en række selskaber, som han har været direktør for og ejer af. Manden tilstod anklagepunkterne.

Den dømte erkender at have begået 12 forhold af momsunddragelse og skattesvig af særlig grov karakter og i flere tilfælde medvirken hertil og forsøg herpå. 

Det er sket i hans rolle som direktør for og ejer af en række selskaber i perioden fra andet kvartal 2020 frem til hans anholdelse den 21. marts 2023. 

Manden, som har siddet varetægtsfængslet indtil dom, har blandt andet givet urigtige eller vildledende oplysninger, udstedt fiktive fakturaer og drevet momspligtig virksomhed, uden at virksomhederne var momsregistrerede.

Københavns Politi har haft et tæt samarbejde med Skattestyrelsen i forbindelse med sagen. Ud over fængselsstraffen skal den 36-årige betale erstatning til Skattestyrelsen på omkring 33 millioner kroner, og derudover er han idømt en tillægsbøde på cirka 51 millioner kroner.

Manden blev desuden dømt for hvidvask, ulovlig besiddelse af en totenschlæger, samt hash og dopingmidler til eget brug. 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt anklagerfuldmægtig Magnus Petersen på tlf. 3034 8988.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

2. oktober 2023

Københavns Politi

21-årig svært tilskadekommen efter overfald

Københavns Politi oplyste tidligt mandag, at en 21-årig mand var omkommet af sine kvæstelser. Dette er ikke korrekt. Den 21-årige er stadig i live, men er svært tilskadekommen.

25. september 2023

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi har besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev oprettet den 28. august. Samtidig fortsætter lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder.

19. september 2023

Københavns Politi

Tre personer sigtet for at købe fiktive fakturaer af hvidvasknetværk

Tre mænd er sigtet for moms- og skattesvig ved at have betalt fiktive fakturaer for ydelser, deres virksomheder aldrig har modtaget. På den måde har de unddraget staten store beløb i moms og skat.