Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. november 2018 00:00

49 personer anholdt i sag om moms- og skattesvig

Baggrunden er anmeldelse om skatte- og momssvig, eventuel udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft og oprettelse af flere selskaber og konti med henblik på skatte- og momssvig.

Pressemeddelelse vedr. aktion gennemført af SEØ d. 27.11.18 i anledning af en anmeldelse om moms- og skattesvig.

 

Efter nogen tids efterforskning vedr. skatte- og momssvig i forhold til nogle konkrete firmaer i byggebranchen samt eventuelt udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft, har det regionale efterforskningsfællesskab Særlig Efterforskning Øst, i samarbejde med Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi og udlændingesektionen i Københavns Politi, i dag foretaget anholdelse af 49 personer, hvoraf de 45 er af udenlandsk herkomst. Der er foretaget ransagning af 17 lokaliteter, alle med tilknytning til de anholdte. Ved aktionen er der blandt andet fundet diverse regnskaber, bogføringsmateriale, kontrakter, pc’ere, fakturaer osv. 

 

4 af de 49 anholdte har gennem nogen tid været genstand for efterforskning af det regionale efterforsknings-fællesskab Særlig Efterforskning Øst. Baggrunden er anmeldelse om skatte- og momssvig, eventuel udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft og oprettelse af flere selskaber og konti med henblik på skatte- og momssvig. 

 

Både i forhold til den aktuelle efterforskning omkring moms- og skattesvig såvel som i forholdet til belysning af hvorvidt der er uregelmæssigheder eller evt. udnyttelse af en udenlandsk arbejdskraft, da forestår der en del yderligere efterforskning i sagen og politiet kan ikke udelukke flere anholdelser i sagen. 

 

Fire personer forventes sigtet for moms- og kildeskattesvig af særlig grov karakter i medfør af straffelovens § 289. Der forventes ingen fremstillinger i forbindelse med aktionen. 

 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til politiinspektør Flemming Madsen, tlf. 4138 6349. 

 

Københavns Politi

Kommunikationssektionen

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

30. november 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for hvidvask af mere end 11 millioner kroner

En 37-årig mand blev tirsdag anholdt på en adresse i Hellerup og fremstilles i dag i grundlovsforhør. Han er sigtet for omfattende hvidvask ved brug af falske dokumenter.

29. november 2022

Københavns Politi

Borgerne vil se os mere på cykelstierne – og det kommer de til

Fremover vil borgere i Københavns politikreds oftere møde cyklende betjente især i myldretiden, ligesom de vil støde på mere information om regler og god cykeladfærd. Begge initiativer udspringer direkte fra vores borgerråd.

23. november 2022

Københavns Politi

Har du set denne 'Hercules' el-cykel?

El-cykel efterlyses i forbindelse med drabssag, hvor en 23-årig blev skudt på Christiania den 26. oktober 2022. Kontakt 1-1-4, hvis du har oplysninger om denne slags cykel, som blev brugt til at flygte fra stedet.

Forslag